Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Scheren zoals je grootvader dat deed

Vroeger was alles beter, scheren dus ook. Tegenwoordig betaal je een klein fortuin voor scheermesjes en scheerschuim, maar is het daadwerkelijk beter dan “ouderwets” scheren? Het simpele antwoord is: nee.

Verzorging

Nee is wat kort door de bocht, dus laten we beginnen met de verzorgingsartikelen. De scheerschuim die je in de supermarkt koopt zit vol met chemicaliën om de houdbaarheid te verlengen. Chemicaliën zijn alles behalve goed voor je huid en het schuim is een stuk duurder dan een scheerzeep. Een blok of “puk” scheerzeep is vaak verkrijgbaar vanaf €5,- en gaat maanden mee. De harde puk vereist wel wat liefde voordat het schuim word, maar in combinatie met een goede scheerkwast ben je zo klaar.

mohle sheerzeep

Een scheerkwast heeft ook nog voordelen ten opzichte van scheerschuim gewoon met je handen op je gezicht aanbrengen. De haren van de scheerkwast verwijderen dode huidcellen, wat helpt bij het voorkomen van sneetjes. Je maakt de kwast goed nat en haalt deze vervolgens over de scheerzeep. Als je wat zeep hebt verzameld in je kwast kan je de kwast direct op je gezicht zetten en in een draaiende beweging over je wangen halen. Je zult zien dat er vanzelf een schuim zal ontstaan. Als je echt een rijk, vol en dik schuim wil creëren kan je de kwast door een scheerkom halen, voordat je het op je gezicht aanbrengt. De scheerkom heeft vaak wat welvingen op de bodem, waardoor er extra lucht in de scheerzeep komt.

Naast scheerzeep zijn er ook scheercrèmes verkrijgbaar. Deze crèmes zijn een geconcentreerde versie van scheerschuim. Met als gevolg dat een paar druppels water al genoeg is om een prachtig schuim te creëren. Scheercrème geeft vaak een wat beter en rijker schuim dan een scheerzeep. Omdat er zoveel verschillende producten en oliën gebruikt kunnen worden in een scheercrème zijn er enorme prijsverschillen. Maar als je wilt beginnen met nat scheren dan is een Proraso scheercrème een perfecte optie. Een pot Proraso is slechts €6,95 en gaat maanden mee. Het Italiaanse Proraso is het grootste verzorgingsmerk op de markt en zal je huid perfecte protectie bieden. Dus als je ergens een potje Proraso en een goede scheerkwast op de kop kunt tikken, is het tijd om over te stappen!

 

0