Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De beste survival benodigdheden van 2023

Overleven heeft alles te maken met voorbereid zijn en overlevingsuitrusting is een manier om alles wat moeder natuur je voorschotelt aan te kunnen. We hebben een lijst samengesteld met belangrijke uitrusting die je mogelijk nodig hebt tijdens het kamperen, wandelen of jagen. De meeste van deze items zijn thuis niet praktisch, maar kunnen nuttig zijn in geval van nood. Lees verder en vind de beste survival benodigdheden van 2023. 

Met de juiste overlevingsuitrusting kun je meer tijd buiten doorbrengen en hoef je je minder zorgen te maken over noodsituaties. We hebben daarom gegevens verzameld over de meest populaire en veelzijdige overlevingsproducten. Dit zijn belangrijke dingen om te overwegen bij het kiezen van overlevingsuitrusting:

De situatie en de bestemming

De uitrusting die je inpakt om een lang weekend wild te gaan kamperen, zal heel anders zijn dan wanneer je een dag gaat wandelen in bossen. Wat je meeneemt, hangt ook af van de activiteit: jagen, vissen of wandelen. Vaak is het weer op je bestemming de grootste factor in de uitrusting die je inpakt. Je wilt niet in vochtig weer terechtkomen met spullen die niet waterbestendig zijn. Als je naar extreem koude gebieden gaat, wil je kledinglagen die de lichaamswarmte vasthouden maar geen vocht opnemen. Tropische gebieden vragen om losse, lichtgewicht kleding.

Het aantal mensen is ook iets om rekening mee te houden

Als je met een groep reist, moet je rekening houden met iedereen. Dit is vooral belangrijk bij het overwegen van voedsel- en watervoorraad. Vraag naar medische aandoeningen en allergieën voordat je vertrekt voor dergelijke groepsactiviteiten. Je moet er zeker van zijn dat jouw uitrusting je niet in de steek zal laten wanneer je deze het meest nodig hebt. Om deze reden is het belangrijk dat je kwaliteit niet inlevert voor kosten. Dit betekent echter niet dat er geen betaalbare overlevingsuitrusting is die kwaliteit biedt tegen een redelijke prijs.

De beste survival benodigdheden van 2023: gewicht is van groot belang

Eén ding dat je niet wil is dat het gewicht van de overlevingsuitrusting erg zwaar is. Hoewel het verleidelijk kan zijn om allerlei spullen mee te nemen, raden we je aan ze op prioriteit te beoordelen en eerst degene met de meeste prioriteit te kiezen.

Houdbaarheid van bederfelijke waren

Tijdens noodgevallen moet je ervoor zorgen dat het voedsel en de medische benodigdheden die je inpakt niet snel bederven. Controleer de datum als je ervoor kiest om ingeblikt of verpakt voedsel te gebruiken. Zorg er ook voor dat alle medische benodigdheden niet bijna de vervaldatum naderen. Als je dit doet, hoef je je geen zorgen te maken over voedselbederf als zich ongeplande situaties voordoen.

Andere overlevingsuitrusting die je nodig hebt om buiten te overleven

Afgezien van de basisbenodigdheden, zoals voedsel, water, onderdak, warme kleding, lampen, aanmaakblokjes, een EHBO-doos en een rugzak, zijn hier enkele andere benodigdheden waarvan we weten dat ze nuttig voor je zullen zijn tijdens het kamperen in de wildernis.

Metalen waterfles

Bambaw Waterfles
Bambaw waterfles

Het hebben van een metalen waterfles in je overlevingsuitrusting is een must. De meeste overlevingssituaties zijn onvoorzien en vereisen dat je je drinkwater zuivert, dus een metalen fles bij de hand hebben is essentieel. Je kunt het boven een vuurtje hangen om water te koken, wat een goede manier is om ziekteverwekkers te doden en het is ook een manier om voedsel in een mum van tijd te koken.

Kompas

Hoogwaardige Survival Kompas
Hoogwaardige survival kompas

Laat niet alles aan je intuïtie over terwijl je buiten kampeert; het hebben van een kompas, kaart van het terrein, persoonlijk lokalisatie baken of een andere GPS zal van pas komen. Zorg ervoor dat ten minste één persoon in de groep weet hoe hij een kaart en een kompas nauwkeurig moet lezen.

Zon bescherming

JEEWIN Sunblock Stick SPF 50+
JEEWIN Sunblock Stick SPF 50+

Zonwering is er in verschillende vormen; je kunt kiezen voor een zonnebril, zonnebrandcrème of zon beschermende kleding. Ze zullen je huid ongetwijfeld beschermen tegen zonnebrand, die op de lange termijn tot huidkanker kan leiden. Zorg ervoor dat de zonnebril UVA- of UVB-stralen kan blokkeren. De sunblock moet een SPF 30-classificatie hebben en de kleding moet een UPF-classificatie hebben.

Mes

Survival Mes
Survival mes
Multitool zakmes
Multitool zakmes

Ook handig zijn messen. Messen kunnen buitenshuis voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt om te koken, reparaties uit te voeren en andere noodsituaties die zich kunnen voordoen. Wanneer je een mes kiest, is het van cruciaal belang dat je er een kiest die uit verschillende andere gereedschappen bestaat, zoals een platte schroevendraaier en een blikopener.

Signaleringshulpmiddelen

Fluit
Fluit

Iedereen op de reis moet signalerings hulpmiddelen hebben. Op deze manier kan de verdwaalde persoon, als iemand verdwaalt, de groep op de hoogte stellen van zijn huidige locatie. Typische signalerings hulpmiddelen zijn onder meer fluitjes en fakkels. Een signaalspiegel of noodvlag heeft ook een soortgelijk doel en zou in elke persoonlijke rugzak of noodpakket moeten zitten.

Contant geld

Onderschat het belang van contant geld niet als je aan het wandelen of kamperen bent. Hoewel je misschien niet veel nodig hebt, kan het geen kwaad om een beetje bij de hand te hebben, zodat je eventuele kleine problemen kunt oplossen. Zorg ervoor dat je al het geld omwisselt naar de lokale valuta van het gebied waar je gaat kamperen. Het zal een gedoe zijn als je erachter komt dat je eigen valuta niet wordt geaccepteerd.

Communicatieapparatuur en zonne-energie

Communicatie-apparaten zijn erg handig wanneer je in contact moet komen met andere mensen. Typische communicatieapparaten voor buiten en om te overleven zijn onder meer een kortegolf radio. De taak van de oplader op zonne-energie is ervoor te zorgen dat de batterijen voor de radio nooit leeg raken.

Transistorradio
Transistorradio

Overlevings toolkit van Trscind

Ultimate Outdoor Survival Gear Kit
Ultimate Outdoor Survival Gear Kit

Deze overlevings toolkit van Trscind is geweldig om cadeau te geven aan een survival liefhebber of outdoor liefhebber in je leven, deze kit wordt geleverd met maar liefst 14 items. Het bevat bijna alles wat de gemiddelde persoon nodig heeft om het hoofd te bieden in het wild, inclusief een draadzaag, een sterk en betrouwbaar kompas, een scherp mes, een nooddeken, vuursteen om vuur te maken en nog veel meer. Al deze items worden geleverd in een supercompacte en zeer draagbare tas die elk item veilig houdt en waarmee je een volledige overlevingsset kunt meenemen zonder dat je een grote rugzak nodig hebt.

LifeStraw Survival Gear – Beste waterfilter

LifeStraw Personal waterfilter
LifeStraw personal waterfilter

Het LifeStraw waterfilter is geschikt voor het filteren van niet-behandeld water dat je in rivieren en beekjes vindt. De efficiëntie wordt geverifieerd met behulp van strenge testprotocollen. Deze filter garandeert dat 99,99999% van de water bacteriën zoals salmonella en E.coli en watergedragen parasieten zoals Giardia en cryptosporidium hun weg niet vinden in het water dat je drinkt of gebruikt om te koken.

Als je voor LifeStraw kiest, weet je zeker dat zelfs de kleinste microplastics die in het milieu worden aangetroffen, niet in je water terechtkomen; het garandeert een verwijdering van 1 micron microplastic en vermindert de troebelheid tot 0,2 micron. Tot slot levert dit microbiologische waterfilter bij goed onderhoud 4000 liter schoon water.

Een goede lichtgewicht tent

Lifetime Yosemite Kleine Koepeltent
Lifetime Yosemite kleine koepeltent

Als je gaat kamperen, wandelen of een ander buitenavontuur aangaat, heb je zeker een plek nodig om in te kunnen slapen. Lekbestendige polyethyleen materialen worden voor dit soort tenten gebruikt voor water- en winddichte eigenschappen. Het polyethyleen materiaal is ook dik en garandeert dat je geen probleem zult hebben om warm te blijven, aangezien het 90% van de lichaamswarmte reflecteert. De tent is eenvoudig op te zetten, ultralicht en kan ook worden gebruikt als slaapzak of bivakzak tijdens noodgevallen. 

Een vlamloze aansteker

MELTAZO Elektrische Aansteker
MELTAZO Elektrische Aansteker

De vlamloze technologie van deze aansteker betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over harde wind of zware regen die de vlam van de aansteker uitblaast. Ook inbegrepen bij de TG plasma-aansteker is een duurzame waterdichte behuizing. Ruw weer heeft geen kans tegen deze uitrusting. Je kunt hem bovendien opladen met de meegeleverde USB-kabel, en als hij eenmaal is opgeladen, kun je hem zeker 300 keer gebruiken totdat de batterij leeg is, en dan moet je hem opnieuw opladen.

0