Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De beste manieren voor het beschermen van jouw auto

Posted on

Grote kans dat jouw auto belangrijk voor je is. Misschien heb je jouw auto zelfs een naam gegeven. Of ben jij de enige die er in mag rijden. Wat jouw relatie met je auto ook is: de kans is groot dat je zuinig bent op je auto. Is het niet vanwege de emotionele band met je auto, dan is het wel vanwege het gegeven dat een auto een fikse investering vergt. Maar wat zijn eigenlijk de beste manieren om jouw auto te beschermen? Dat lees je op deze pagina.

Coatings en wax

De lak van je auto is kwetsbaar. Gelukkig is het eenvoudig om een extra beschermende laag op de lak van je auto aan te brengen. Gebruik hiervoor een speciale coating of wax. Als je deze regelmatig gebruikt dan voorkom je schade en zo blijft je auto er zo lang als mogelijk als nieuw uitzien.

Op een veilige plaats parkeren

Hoe vaak je jouw auto ook gebruikt, het grootste deel van de tijd zal deze geparkeerd staan. Door je auto op een veilige plek te parkeren voorkom je schade. Dit kan een rustige straat zijn, maar idealiter plaats je jouw auto onder een carport. Door gebruik te maken van een aluminium carport is je auto niet alleen beschermd tegen de elementen, maar is de kans op krassen van passerende auto’s ook minimaal.

Regelmatig onderhoud

Het belang van regelmatig onderhoud moet je niet onderschatten. Ook klein onderhoud, zoals het controleren van je bandenspanning en het verversen van de olie, voorkomt al problemen die schade kunnen veroorzaken.

Wees voorzichtig bij het inparkeren

In de praktijk ontstaan kleine schades vaak bij het parkeren. Je stuurt net te scherp in of je ziet een paaltje op het hoofd. Het is dan ook van groot belang om ook tijdens het parkeren nog volledig gefocust te zijn. Ben jij geen held op het gebied van inparkeren? Gebruik dan vooral parkeersensoren of een parkeercamera. Deze technische hulpmiddelen maken dat zelfs de slechtste chauffeur foutloos en schadevrij kan inparkeren.

Laat je niet afleiden

Schade aan je auto ontstaat vaak door een menselijke fout. Het is dan ook belangrijk dat je je niet laat afleiden als je achter het stuur zit. Dit betekent dat kleine kinderen veilig in de gordel moeten zitten en dat je je telefoon niet gebruikt tijdens het autorijden.

0