Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Bucketlist: Surfen op Bali!

Posted on

Veel mensen zijn op zoek naar een lekkere warme strandvakantie. Maar er zijn ook mensen die juist stoere, actieve dingen willen doen. Waarom combineer je het niet en ga ja naar Bali om te surfen? Kies voor een surftrip naar Bali en lees in dit artikel onze tips.

1. Neem altijd lessen

Ook al heb je in het verleden wel eens gesurfd, het is altijd handig om nog wat lessen te nemen om alles weer een beetje op te frissen. Naast dat je wat uitleg krijgt over technieken, hoe je met peddelen enzovoort krijg je ook uitleg over hoe de golven werken. Dit is afhankelijk van omstandigheden als het weer en de bodem van de oceaan. Dit is dus op iedere plek anders. Een goede surfschool schijnt Pro Surf School aan Kuta Beach te zijn. Ze nemen de tijd om alles uit te leggen en je kunt oefenen in het zwembad omdat je daar nog geen last hebt van de golven.

surfen in bali

2. Kies de juiste locatie om te beginnen

Er zijn veel prachtige surfspots in Bali. In het Zuiden zijn de pandang golven erg populair. Maar weet waar je (zeker als beginnend surfer) aan begint. In het Zuiden van Bali is namelijk ook erg veel rif. Dit zorgt ervoor dat de golven nogal constant zijn. Fijn, maar je zult natuurlijk ook wel eens door de golven meegetrokken worden. Op een zandbodem is dit geen probleem, maar met rif is dit natuurlijk wel anders. De kans dat je jezelf openhaalt is redelijk groot.
Als je een goede plek zoekt om als beginnend surfer te surfen kun je beter naar het Noorden gaan. Ga bijvoorbeeld naar Kuta of Seminyak Beach. De stranden zijn erg breed en zanderig. Zeker in de zomer zullen de golven hier niet zo hoog zijn, perfect om op te oefenen als beginnend surfer.

3. Vergeet niet dat je de hele dag in de zon staat!

Vergeet niet dat het weer op Bali wel wat anders is als in Nederland. Als je het hele jaar nog geen zon hebt gezien kan het op Bali ineens erg heftig zijn. Ook wanneer je de hele dag in het water zit is de kans dat je verbrandt erg groot. Neem dus een hoge factor zonnebrand mee en blijf je hier gedurende de dag mee insmeren. Anders verbrand je echt levend.

0