Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Dour, het festival voor iedereen

Posted on

Dour doet het anders

Tegenwoordig heb je een aardig aantal festivals om uit te kiezen. Tomorrowland, Rock Werchter en het Outlook Festival zijn slechts enkele voorbeelden waarnaar menig muziekliefhebber elk jaar gretig uitkijkt. Een specifiek festival springt er echter wat uit: het Dour festival. Dit vijfdaagse evenement in België laat verschillende muziekstijlen samenkomen waardoor iedereen er wel een favoriet genre kan terugvinden. Naar het Dour festival wordt dan ook vaak verwezen met het begrip “European Alternative Music Event”. Elke muziekliefhebber is er meer dan welkom. Je vindt er bijvoorbeeld hiphop, house, electro, metal techno en natuurlijk een uitgebreide verzameling aan alternatieve bands. Voorbeelden van bands die aanwezig waren in vorige edities zijn: The Frames, Tim Vanhamel, Triggerfinger, Black Box Revelation, Selah Sue, Channel Zero, …

Ontmoet gelijkgestemden en ontdek nieuwe muziek

Op een alternatief festival is het natuurlijk gemakkelijk om te verbroederen met de andere aanwezigen. Het komt voor dat een grote groep samen naar Dour Belgie trekt om zich vervolgens aan te sluiten bij andere personen met dezelfde smaak. De kans is immers klein dat iedereen van de oorspronkelijke groep warm loopt voor iedere band. Het hiphop festival (onder meer) is dus de perfecte plek om vrienden voor het leven te maken en muzieksuggesties uit te wisselen. Naast de meer niche bands die je er gegarandeerd ontdekt, belooft Dour een verrijkende ervaring te brengen.
Dour Belgie bestaat al sinds 1989 en dat de populariteit steeds verder groeit, is duidelijk. In de vorige editie van 2016 waren er maar liefst 235 000 mensen aanwezig die speciaal voor het festival een reis door heel België (en vaak ook Europa!) overhadden. Het Dour festival biedt fantastische muziek, een prachtige steek en uitstekende camping. Kortom, de droom van iedere festivalganger.

Line-up 2017

Indien je reeds zin hebt om een uitstap naar Dour te plannen, lijkt het handig om op de hoogte te zijn van de namen die dit jaar bekend werden gemaakt. Drum’n’bass fans worden getrakteerd op optredens van onder meer Teddy Killerz en DC Breaks x Loadstar x Mind Vortex feat. Daxta MC terwijl de rappers onder ons zich kunnen verheugen op Alkpote, Slimka en Josman. Natuurlijk mag de betere rock niet worden verwaarloosd en in deze afdeling wist het alternatief festival Temples en Alex Cameron te strikken. Ten slotte wordt de aanwezigheid van Omar Perry, Dub Addict en King Earthquake verwacht om de dubstep en reggea podia voor hun rekening te nemen.

0