Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De beste spijkerbroeken voor heren

Posted on

De geschiedenis van denim en de oorsprong van jeans

Spijkerbroeken – ook wel (denim) jeans genoemd – maken integraal deel uit van ons dagelijkse leven. Zo veel zelfs, dat we zijn gestopt met ons af te vragen waar de spijkerbroeken voor heren vandaan komen, hoe ze worden gemaakt en wat de geschiedenis ervan is. Ondanks het aantal beschikbare materialen en stoffen op de markt, blijft denim een van de meest veelzijdige, duurzame en meest gewilde stoffen die er zijn. Jeans overstijgt geslacht, leeftijd en afkomst. De looks van de beste spijkerbroeken voor mannen zullen altijd tijdloos zijn, maar het design en productietechnologie zullen steeds evolueren met de tijd.

De beste spijkerbroeken voor heren begint bij de “geboorte van Serge de Nîmes”

Historici willen nog wel eens debatteren over de plaats waar denim ontstond, maar in het algemeen wordt aangenomen dat denim ‘geboren’ werd in het Franse Nîmes. Ja, de beste mannen spijkerbroeken komen dus uit Frankrijk…

Het toeval heeft zeker een rol gespeeld. Tijdens een mislukte poging om een slijtvaste katoenen stof, “jeane” genaamd (genoemd naar de stad Genua in Italië), na te maken, beseften de wevers van Nîmes dat zij een unieke en stevige stof hadden ontwikkeld, die met niets te vergelijken was. Een stof die nu nog altijd de basis is voor de beste spijkerbroeken voor mannen.

Deze stof werd gemaakt met een keperbinding, waarbij de inslag onder de kettingdraden doorliep. De wevers gebruikten indigo om de scheringdraden blauw te verven, maar lieten de inslagdraden hun natuurlijke witte kleur behouden. Dit proces gaf de stof een unieke blauwe kleur aan de ene kant, en wit aan de andere. Zij noemden het Serge de Nîmes (vertaald als “keperbinding van Nîmes”).

Over Indigo

Indigo is een van de oudste kleurstoffen die bij het verven van textiel worden gebruikt en is verantwoordelijk voor de iconische blauwe tint van de beste mannen spijkerbroeken. Het is een organische kleurstof die oorspronkelijk werd vervaardigd en uitgevoerd vanuit India (waar het zijn naam kreeg) tijdens het Grieks-Romeinse tijdperk. Het is een natuurlijke kleurstof die wordt gewonnen uit de bladeren van bepaalde planten. Dit proces was economisch belangrijk omdat blauwe kleurstoffen vroeger zeldzaam waren. Het werd oorspronkelijk gemaakt van de plant ‘indigofera tinctoria’ en werd zeer gewaardeerde handelswaar, wat ertoe leidde dat Perzische, Levantijnse en Griekse exporteurs zware belastingheffingen gingen opleggen. Zo werd deze klassieke blauwe tint een zeldzame luxe in Europa.

Pas nadat de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama in 1497 een zeeroute naar India had ontdekt, deed indigo haar intrede op de markten van andere koloniën. De importeurs konden nu de zware invoerrechten vermijden en bijgevolg nam het gebruik van indigo in de Europese kledingproductie aanzienlijk toe.

In 1865 begon de Duitse scheikundige Adolf von Baeyer te werken aan de synthese van natuurlijke indigo. Hij slaagde daar uiteindelijk in 1883 in en maakte zo de weg vrij voor de eerste industriële massaproductie van synthetische indigo in 1897.

Synthetische indigo was aanzienlijk goedkoper te produceren en was ook betrouwbaarder, omdat de kleur langer houdbaar en duurzaam was. Die duurzaamheid die nog altijd terug te vinden is in de beste spijkerbroeken voor mannen.

Levi Strauss & Co

Levi Strauss – nu nog steeds fabrikant van de beste spijkerbroeken voor mannen – was tijdens de Californische goudkoorts van 1853 naar San Francisco verhuisd om een westelijke tak van het familiebedrijf op te zetten. Hij was een Duitse immigrant in de VS, die in 1851 naar New York verhuisde om met zijn broer samen te werken. Levi verkocht veel producten. Een daarvan was een stevige geïmporteerde katoenen stof, denim, nu nog steeds de basis van de beste mannen spijkerbroeken.

Een van zijn klanten was een kleermaker genaamd Jacob W. Davis. Davis had de denimstof van Levi gekocht voor zijn bedrijf, waar hij robuuste artikelen produceerde zoals tenten, paardendekens en wagonhoezen. Hij kreeg de opdracht van een goudmijnbedrijf om de beste jeans voor heren te maken die sterk waren en tegen een stootje konden.

Davis verbeterde de sterkte en duurzaamheid van de denim werkkleding met behulp van metalen klinknagels. Hij en Levi werden partners en op 20 mei 1873 ontvingen de twee mannen ‘U.S. Patent 139.121’ van het United States Patent and Trademark Office. Het bedrijf creëerde zijn eerste spijkerbroek in de jaren 1890.

Vroege 20e eeuw – Denim als werkkleding

In het begin van de 20e eeuw werd denim de beste jeans voor heren en de favoriete werkkleding van cowboys, mijnwerkers en boeren in de VS. Niet alleen was de stof goedkoop, maar denim was ook duurzamer en steviger dan het populaire alternatief “jean” (traditioneel gemaakt van katoen, linnen en wol). Nadat Levi’s & Strauss de metalen klinknagels hadden gepatenteerd om ze slijtvaster te maken, begonnen zij de iconische denim blauwe broeken te produceren die een gemeengoed werden onder werkende mannen en nu nog altijd de beste spijkerbroeken voor mannen zijn.

Jeans en het Amerikaanse Westen

Het klassieke symbool van het Amerikaanse Westen – de beste jeans voor heren – is nu niet meer weg te denken uit de garderobe. Moderne spijkerbroeken verschenen in de jaren 1920, maar de verkoop bleef grotendeels beperkt tot de werkende mensen in het westen van de Verenigde Staten, zoals cowboys, houthakkers en spoorwegarbeiders. Men denkt dat Levi’s spijkerbroeken voor het eerst in het oosten werden geïntroduceerd tijdens de ‘dude ranch’ rage van de jaren 1930.

‘Dude ranches’ ontstonden als reactie op de romantisering van het Amerikaanse Westen die aan het eind van de 19e eeuw begon op te treden. Vandaag de dag zijn tumbleweed, rodeo’s en Wyatt Earp evenzeer symbolen van ons Western-ideaal als de denim en de beste spijkerbroeken voor mannen.

De westernavonturen van beroemde figuren werden beschikbaar gesteld aan betalende gasten uit steden in het Oosten, die “dudes” werden genoemd. Sommige bezoekers van de ‘guest ranch’ verwachtten een ietwat gezuiverde en luxueuzere versie van het cowboyleven, terwijl anderen meer tolerant stonden tegenover de authentieke geuren en het tijdschema van een werkende ranch.

De jaren ’40 – Denim tijdens de oorlog

In de jaren ’40 brachten de Amerikaanse GI’s hun geliefde denim mee naar het buitenland. Hoewel de productie van denim werkkleding (of ‘waist overalls’ zoals ze toen werden genoemd) tijdens de oorlog daalde door een tekort aan de grondstoffen die nodig waren om ze te produceren, betekende het einde van de oorlog een verandering in de perceptie ervan. De beste jeans voor heren werd minder geassocieerd met werkkleding en nauwer verbonden met vrijetijdskleding en zo ontstonden de beste spijkerbroeken voor mannen.

De jaren ’50 – Denim’s rijzende faam

De donkere tint en de stijfheid van denim maakten het tot een populaire stof voor de beste spijkerbroeken voor heren in de jaren ‘50. In 1954 werden er voor het eerst ritssluitingen in verwerkt en de jongere generatie begon denim broeken als vrijetijdskleding te dragen. Toen steeds meer mensen denim gingen dragen, noemden ze het liever jeans dan denim overalls. Ondertussen werd de denim jeans door filmster-iconen als Marilyn Monroe bestempeld als een ‘empowerende’ en gematigd geseksualiseerde stijl.

James Dean en Marlon Brando hebben de beste heren jeans voor altijd opnieuw gedefinieerd met hun uiterst gestileerde rollen in cultfilms als ‘The Wild One’ en ‘Rebel without a Cause’. Cultureel gezien werd de spijkerbroek het symbool van de jeugdrebellie in de jaren ‘50 en ‘60, toen studenten de spijkerbroek begonnen te dragen als protest tegen de oorlog in Vietnam en de formaliteit van het establishment.

Tegelijkertijd werd de spijkerbroek populair onder motorjongens en jeugddelinquenten, grotendeels beïnvloed door deze schermidolen. Jeans met rechte pijpen werden geassocieerd met deze rebelse figuren, wat ertoe leidde dat veel Amerikaanse scholen het dragen ervan verboden. Het leek erop dat niets de populariteit van spijkerbroeken kon afremmen, zoals een krant citeerde: “90% van de Amerikaanse jeugd draagt overal jeans, behalve in bed of in de kerk”.

Ook andere landen raakten al snel gewend aan het dragen van jeans. Amerikaanse militairen die in Europa en Japan dienst deden, droegen de spijkerbroek vaak buiten diensttijd om te laten zien dat zij Amerikanen waren en het de beste heren jeans was. De denim jean werd een cultureel symbool. De broek toonde de wereld een gelukkiger manier van leven; iets wat de mensen nodig hadden, vooral na wat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden doorstaan.

De jaren ’60 – De Hippies

Vanaf het eind van de jaren ’50 werd denim en de beste spijkerbroeken voor heren geassocieerd met rebelsheid, individualiteit en zelfexpressie. Studenten begonnen spijkerbroeken te dragen op school en de bescheiden spijkerbroek werd een officieus uniform bij protesten, disco’s en allerlei sociale activiteiten. Tegelijkertijd begonnen vrouwen seksuele bevrijding te omarmen door middel van hun kleding. Hun denim jeans weerspiegelde deze geest toen ze gewaagdere stijlen droegen met slankere tailles en wijdere, ‘bell-bottoms’.

De jaren ’70 – Jean Americana

Naarmate de vraag naar wijduitlopende modellen en broeken met wijde pijpen toenam, verspreidde de trend zich van de VS naar Europa en werden de beste spijkerbroeken voor heren niet langer geassocieerd met de niche-hippiebeweging. Denim jeans werd de ‘go-to’ stijl voor de beste heren spijkerbroeken en jongeren op alle gebieden van het leven. Versierd denim steeg ook in populariteit omdat mensen ervoor kozen hun jeans te versieren met lovertjes, borduurwerk, verf of kralen.

Jaren ’80 – De opkomst van designer denim

In de jaren tachtig wist denim andere subculturen binnen te sluipen, zoals punk, grunge en rock. Nieuwe afwerkingen bij de beste spijkerbroeken voor heren zoals ‘acid wash’ werden populair en ook de denim rok en ‘ripped’ jeans deden hun intrede. De jaren tachtig waren ook een scharnierpunt voor denim toen meer modeontwerpers de stof in hun beste heren spijkerbroeken begonnen te verwerken. Merken als Calvin Klein en Armani brachten voor het eerst designerjeans op de markt en luidden daarmee het tijdperk van de premium denim in. Adriano Goldschmied, de vader van premium denim, hielp in de jaren ’80 ook een nieuwe pasvorm van denim populair te maken – de skinny fit (hallo stretch denim!) Sommige ontwerpers volgden in zijn voetsporen met jeans die zo strak zaten dat klanten moesten gaan liggen om ze dicht te ritsen. Maar het waren in die tijd wel de beste spijkerbroeken voor mannen.

De jaren ’90 – Hip hop denim

De jaren ‘90 luidden een ander tijdperk in voor de beste heren spijkerbroeken, de denimcultuur en -styling met de opkomst van ‘baggy’ jeans en tuinbroeken en de beste spijkerbroeken voor heren gingen er anders uitzien. Popgroepen als TLC, de Spice Girls en Destiny’s Child hielpen deze stijlen onder hun fans te promoten. In de jaren ‘90 zagen we ook de opkomst van de ‘boot cut’ – een slankere, subtielere denimuitsnijding die beter geschikt is voor dagelijks gebruik – en de JNCO-stijl met wijde pijpen, die vanaf de taille extreem wijd waren. Oversized denim jacks, gecombineerd met jeans in een contrasterende indigotint, werden in dit tijdperk een belangrijke look en de beste heren jeans bij beroemdheden.

De jaren 2000 – DIY denim

In de jaren 2000 werd gepersonaliseerde denim een hot trend en de beste spijkerbroeken voor heren, omdat het dragers in staat stelde zich creatief uit te drukken door middel van hun stijl, een groot deel van de ‘Millennial’ mind-set. Gescheurde jeans, geborduurd en opgespeld – DIY-jeans waren officieel in bij de beste heren spijkerbroeken. De ‘high-rise’ modellen maakten plaats voor de ‘low-rise’ ultra-skinny modellen, zoals te zien was bij Paris Hilton, Nicole Richie en Jarvis Cocker.

Denim vandaag en de beste spijkerbroeken voor heren

Vandaag de dag zijn de beste spijkerbroeken voor heren er in alle denkbare denimstijlen, snitten en wassingen terug van weggeweest. Hoewel de meeste mensen niet graag hun skinny jeans loslaten, hebben high-waisted denim, ‘flared’ jeans en ‘straight-legged’ stijlen allemaal een comeback gemaakt. Utility en werkkleding worden opnieuw belangrijke trends bij de beste heren spijkerbroeken en denimgerichte herenmerken zoals Jack & Jones spelen in op deze vraag naar waarde, prijs en comfort.

Tegenwoordig bieden de meeste modemerken voor de massamarkt hun eigen denimlijn aan, hoewel Levi’s, Wrangler en Lee nog steeds iconische bekende namen blijven bij de beste heren jeans vanwege hun erfgoedstatus. Ondertussen blijven premium denimmerken die in Los Angeles zijn gelanceerd de modemarkt van de beste spijkerbroeken voor heren sturen, met merken als Paige, Citizens of Humanity, MUD, J Brand en Hudson op kop.

Verschillende soorten spijkerbroeken voor mannen

We classificeren hieronder enkele van de vele verschillende soorten spijkerbroeken voor mannen, zodat je niet volledig onwetend bent over wat je probeert te laten zien aan de wereld. Ben je op zoek naar de beste spijkerbroeken voor heren, dan zul je ook moeten weten wat voor verschillende soorten er allemaal verkrijgbaar zijn. 

Rechte jeans -Straight fit

Recht in de pasvorm en in wat het in wezen betekent – dit type jeans definieert zichzelf. Eigentijds en klassiek, super veelzijdig en een die niet veel aandacht vereist om in een strakke spijkerbroek te glijden, zijn de meest voorkomende soorten spijkerbroeken voor heren die de voorkeur van mannen hebben. In zijn grote aantrekkingskracht is de rechte jeans inderdaad het dagelijkse kledingstuk voor de meeste mannen – of ze nu comfort, stijl, gemak of gewoon functionaliteit willen, ze hebben het allemaal. De rechte jeans kent geen enkele variatie, wat betekent dat er geen merkbare verbreding of versmalling is. Recht door de heup, dij en been met precies die ruimte die comfort en gemak garandeert, rechte jeans is de beste vriend van iedereen en zorgt voor de meest geschikte vrijetijdskleding. Wat deze soorten spijkerbroeken voor heren ook tot een absolute hit onder alle mannen maakt, is dat ze op elke lichaamsvorm met een fatsoenlijk effect kunnen worden gedragen. Voor vele mannen zijn deze straight fit jeans de beste spijkerbroeken voor heren.

Losse jeans – Loose fit

Een andere zeer ‘suggestieve’ naam als het gaat om jeans voor heren zijn de losse pasvormen. Hoewel de naam misschien klinkt als een soort tegenstrijdigheid door tegelijkertijd los en passend te zijn, kan het eigenlijk een van de meest comfortabele keuzes zijn. Het is echter niet alleen functionaliteit. In hun ietwat baggy volume dat er nog steeds uitziet en inderdaad passend genoeg is, hebben losse spijkerbroeken een aantrekkingskracht waardoor de drager zich onderscheidt van de rest van de partij. Specifiek voor mannen met grote botten en brede taille die wat meer stof rond hun brede heupen en dijen nodig hebben, werken losse pasvormen het beste in comfort, zonder ook al te veel in te leveren op de esthetiek. Ruim en zeker meer ademend dan de meeste soorten spijkerbroeken voor heren, verkleed je je in een losvallende jeans als je lichaamsstructuur dit vereist. Dit betekent dat je je dag langer en beter en efficiënter kunt doorbrengen.

Slim fit jeans

Het wordt gemakkelijker om te begrijpen hoe essentieel de verschillende soorten spijkerbroeken voor mannen zijn als we het definiëren in relatie tot losse pasvormen. Omdat de koppeling hier een meer denkbare slank en fit is, klinkt dit type aantrekkelijker. En ondanks de naam waardoor ze de look helemaal rocken, zijn slim fit jeans ook zo comfortabel omdat het slanke uiterlijk volledig wordt gecompenseerd door de niet te losse, niet te strakke pasvorm die helpt om de welgevormde look aan de benen te geven. Je kunt skinny jeans heel goed associëren met een slimme, gestroomlijnde stijl – een stijl, maar die meer dan stijlvol genoeg is om indruk te maken. Zittend recht langs de heupen en dijen met een iets smallere beenopening, werkt slim fit jeans het beste voor atletische en zelfs enkele centimeters dunnere mannen.

Regular fit jeans

Bijna identiek aan de straight-style jeans, is een regular fit bedoeld om je recht te passen van heup tot bovenbeen. Ken je die verschillende soorten spijkerbroeken voor mannen die een beetje te ruim zijn om rechte types door te geven, maar ook een beetje te strak om in de categorie baggies te vallen? Dat is precies de kloof waar een gewone spijkerbroek in past met een rechte lijn die ongetwijfeld van heup naar dij loopt, maar met iets meer flair. Vooral voor gespierde mannen die geen grote botten hebben, maar duidelijk ook niet dun zijn, is het een regular fit jeans die te hulp schiet.

Stretch jeans

Terwijl denim op zichzelf de rekbare eigenschappen tot op zekere hoogte remt, is er ook een apart type elastische jeans aan de denim horizon. Stretchjeans zijn natuurlijk niet alleen comfortabel, ze zijn ook nog eens aanpasbaar. Ze passen gemakkelijker en geven mannen ook veel ruimte om uit te breiden als en wanneer ze de squats veel moeilijker dan normaal doen. Hoewel het niet hoeft te worden herhaald dat stretchjeans ook functioneler zijn, scoren dit soort jeans ook bij mannen die zich niet aan de vastgestelde lichaamsverhoudingen houden. De stretchtypes zijn bijvoorbeeld de beste keuze voor mannen met een kleine taille, maar de neiging om breder te worden bij de heupen en de dijen. Ook voor mensen met een perfecte pasvorm die ergens tussen twee standaardnummers in ligt, is een stretchjeans de beste optie om aan te trekken.

Skinny jeans

Zelfs als je alle dingen skinny zou beschouwen als meer omvattend voor de mode-gevoeligheden van de vrouw, kunnen zelfs mannen ervoor kiezen om de skinny fit jeans te dragen. Nauwsluitend en duidelijk smal in tegenstelling tot de vele andere soorten herenjeans, zijn skinny-fit pasvormen perfect op maat gemaakt. Hoewel skinny fits niet het meest functionele paar zijn om in te glijden, kunnen ze zeker behoorlijk comfortabel zijn, vooral als het gaat om bewegen zonder dat je last hebt van een stuk stof. Deze heren spijkerbroeken zijn over het algemeen geschikt zijn voor mannen met een slankere bouw. Omdat deze jeans taps toeloopt naar de benen en skinny is, laten ze mannen met kortere benen er langer uitzien.

Populaire spijkerbroek merken voor mannen

Er wordt wel vaker gezegd; als er één kledingstuk is dat elke man echt zou moeten hebben, dan is het wel een goed passende spijkerbroek. Van cowboys tot hippies, indie-rockers tot preppy jocks, jeans zijn dat ene designer item dat tijd, geslacht en menig modegarderobe heeft overstegen. Maar met zo’n populariteit betekent dit dat praktisch elk kledingmerk onder de zon zijn eigen denim produceert, waardoor het waden door het absolute van mid-wash, dark-wash en light-wash jeans om de beste spijkerbroek voor heren te vinden stukken lastiger wordt. 

Dus of je nu een alledaagse rebel bent die niets anders rockt dan zwarte skinnies, of je bent op zoek naar iets meer preppy en slim – of als je een spijkerbroek wilt die terugknikt naar je gloriedagen op skateboarden – dan zijn hier de populaire spijkerbroek merken voor mannen voor jou.

Skinny, slim-fit, straight-leg, regular en relaxed – deze denimmerken bieden een scala aan stijlen en modellen, met alles van extravagante distressing en ritssluitingdetails tot ruwe ongewassen jeans voor denim diehards. In dit artikel zullen we de meest populaire spijkerbroek merken voor mannen onthullen, dus blijf lezen.

Levi’s; de beste spijkerbroeken voor heren? 

Beginnend met een van de meest populaire spijkerbroek merken voor mannen, Levi’s. Zelfs als je geen totale denim-nerd bent, heb je vast wel eens gehoord van het legendarische merk Levi’s dat de jeans zo goed als heeft uitgevonden zoals we die nu kennen.

Levi’s iconische blauwe spijkerbroek werd echt een steunpilaar in de mode in de jaren zestig – en hun populariteit is in de afgelopen decennia niet afgenomen. Dus voor mannen die op zoek zijn naar klassieke en tijdloze jeans, zijn ze de enige verstandige plek om te beginnen.

Maak uw keuze uit het brede scala aan stijlen, wassingen en kleuren van het merk, waaronder zowel de klassieke 501’s als de populaire 511’s met hun slanke silhouet en licht taps toelopend.

Levi’s behoren ook tot de best betaalbare herenjeans, zeker als je rekening houdt met de kwaliteit. Levi’s zijn niet alleen voor dit seizoen. Ze zijn voor het leven, daarom worden deze jeans ook wel als de beste spijkerbroeken voor heren gezien. 

G-Star Raw

Als een van de meest populaire spijkerbroek merken voor mannen maakt het Nederlandse kledingmerk G-Star Raw jeans voor de koppige no-nonsense jeansdrager. Het ‘Raw’ deel van de merknaam? Het verwijst naar het feit dat het label sinds het begin voor onbehandelde denim heeft gestaan.

G-Star Raw omarmt de natuurlijke robuustheid van denim. De ontwerpen zijn dynamisch, ongedwongen en straatvaardig. Stel je voor dat ze samenwerken met een paar stevige laarzen of een bomberjack en je zult zien wat we bedoelen. G-Star Raw heeft de basis voor vrijetijdskleding opnieuw uitgevonden en doet ons afvragen waarom we in het begin ooit genoegen hebben genomen met een standaard alledaagse jeans.

Diesel

Derde op onze lijst van de meest populaire heren spijkerbroek merken komt het merk Diesel. Diesel denim is ultracool en tart de conventies en is een klasse apart. Het werd eind jaren 70 opgericht met de uitdrukkelijke bedoeling een ‘alternatief’ jeansmerk te zijn en werd precies dat. Een verfrissend en opvallend tegengif voor de dominante denimspelers.

Met het doel om premium denim naar jeans-dragers te brengen, door casual silhouetten te combineren met Italiaanse kwaliteit, onderscheidde Diesel zich onmiddellijk van de massa.

Om nog maar te zwijgen van de unieke wendingen op klassieke jeansstijlen. Denk aan innovatieve en ongebruikelijke wassingen, gevarieerde pasvormen en pasvormen, en veel afbeeldingen en verontrustende – zilverkleurige skinny jeans, contrasterende leren panelen, verfspatten en jeans bedekt met krantenprints.

Balmain

Op de derde plaats op onze lijst van de meest populaire spijkerbroek merken voor heren staat Balmain, een merk dat draait om meesterlijk maatwerk en een modieus tintje. Met zijn vooruitstrevende kijk op vrijetijdsklassiekers, doet dit Parijse modehuis luxe denim zeker anders.

Eén ding verenigt alle spijkerbroeken van Balmain: een uitgesproken biker-vibe die al je Easy Rider-fans erg blij zal maken. Er is genoeg quilten, vervagen, waxen en verontrustend. Een zwarte skinny jeans van het merk met ritssluiting zou zeker geschikt zijn voor iedereen die zichzelf als een rebel in hart en nieren beschouwt.

De Selvedge skinny fit is ook een van de beste skinny jeans voor heren en een meer ingetogen alternatief – perfect voor degenen onder jullie die nog niet helemaal klaar zijn om lid te worden van een motorbende.

Off-White

Denim kan ook luxe zijn, en het vijfde merk op onze lijst van de meest populaire spijkerbroek merken voor heren, het Italiaanse modelabel Off-White, is hier om te pleiten. Dit grensverleggende merk heeft het begrip van kwaliteit op high fashion gebracht in de meest oneerbiedige en gedurfde streetwear-looks.

We hebben het over scheuren en verontrustend, paperclipritsen, patchdetails, grafische konijntjes (ja, konijntjes) en de kenmerkende diagonale gestreepte prints en pijlmotieven overal.

De esthetiek is stevig geworteld in de hedendaagse cultuur en voelt heel cool, heel stedelijk en heel jeugdig aan – terwijl het onbetwistbaar verfijnd blijft. En met een gevarieerd aanbod aan stijlen, kun je zo opzichtig of ingetogen gaan als je wilt.

binnenkant-amsterdenim-jeans

Amsterdenim

Eerder schreven we al eens een artikel over het populaire denim merk Amsterdenim. Amsterdenim is helemaal Nederlands, met een extra focus op Amsterdam. Naast de naam van het merk komt de Amsterdamse geschiedenis ook terug in de jeans. In het eerdere artikel gaven we je ook een kortingscode van 20% voor Amsterdenim. Zeker de moeite om eens te checken! 

Wat is nou de beste spijkerbroek voor mannen?

Met dit uitgebreide artikel hebben we je een kijk willen geven in de geschiedenis van spijkerbroeken, de verschillende soorten spijkerbroeken voor mannen aan bod laten komen en ook de meest populaire spijkerbroek merken voor mannen besproken. Aan jou nou de keus wat de beste spijkerbroeken voor mannen zijn?

0