Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Accessoires die jouw op maat gemaakte pak een upgrade geven

Misschien merk je dat je tegenwoordig niet zo vaak een pak hoeft te dragen, maar als er een gelegenheid komt waarbij dit moet, loont het om te weten wat je daarbij kunt dragen. Dasspelden, reversspelden, manchetknopen… er zijn talloze accessoires waaruit je kunt kiezen, maar weten wanneer ze geschikt zijn en in welke je moet investeren, maakt dit moeilijker dan je in eerste instantie zou denken. Hier zijn enkele klassieke accessoires voor bij een pak die je zou moeten proberen.

De dasspeld

Een dasspeld is eenvoudig. Het is in wezen een stuk metaal dat je stropdas aan je overhemd bevestigt, zodat het niet gaat wapperen. Dus als je probeert een dasspeld te dragen, zorg er dan voor dat je de das ook echt aan je overhemd bevestigt. Het is handig als je in een beroep hebt waar je een pak aan moet en veel beweegt, of als je gewoon je pak wilt voorzien van accessoires en een ingetogen accessoire wilt toevoegen.

Wanneer draag je een dasspeld?

Een dasspeld kun je bij de meeste combinaties van pakken, overhemden en stropdassen dragen. Ze zijn niet overdreven formeel en vanwege hun eenvoud ideaal om naar kantoor te dragen, naar een huwelijksreceptie of vrijwel elke andere gelegenheid waarbij een pak vereist is.

Draag het echter niet bij een driedelig pak. Het hele doel van de dasspeld, behalve dat hij er goed uitziet, is om je das op zijn plaats te houden. Een gilet doet dat al voor je, waardoor een dasspeld overbodig wordt.

Aanbevolen dasspelden voor heren

Fako Bijoux - Dasspeld
Fako Bijoux – Dasspeld
Bijoux - Dasspeld
Bijoux – Dasspeld
Dasspeld Goud
Dasspeld Goud

Dasspelden zijn vaak het mooist als ze eenvoudig worden gehouden. Laat de ‘Mad Man’ in je los en ga voor een eenvoudige, roestvrijstalen of zilveren staaf met een gladde voorkant die gemakkelijk over je stropdas glijdt. Als alternatief, gezien het feit dat je maar zo veel kunt doen met een pak, geeft een dasspeld je de mogelijkheid om een ​​beetje persoonlijkheid in een look te brengen. Kies voor iets klassieks met een vleugje karakter, bijvoorbeeld een gouden Art Deco dasspeld of eentje met subtiele gravures, en je pak ziet er meteen een stuk interessanter uit.

De reversspeld

Reversspelden zijn puur decoratief. Ze hebben geen andere functie dan de revers van een pak te verfraaien met zilver of goud. Ze zijn echter ideaal om een ​​anders minimaal pak iets te geven, en als je toevallig trouw zweert aan een specifiek merk, feest of doel, zijn ze ook een geweldige manier om dat te laten zien.

Wanneer moet je een reversspeld dragen?

Wanneer je maar wilt, eigenlijk. Reversspeldjes zijn niet bijzonder formeel en ze zijn niet nodig voor speciale gelegenheden, dus als je er zin in hebt, ga ervoor. Ze kunnen wat flair toevoegen aan een smoking, of een ongestructureerde blazer er interessanter uit laten zien, zo veelzijdig zijn ze.

De keuze is eindeloos als het om reversspeldjes gaat. Er zijn geen regels waaraan je je noodzakelijkerwijs moet houden, hoewel over het algemeen wordt geadviseerd om er niet te bizar mee om te gaan. Een ding om te overwegen is de kleur, omdat contrasterende metalen niet ideaal zijn. Houd het veilig, match ze met de rest van je sieraden en combineer een zilveren reversspeld met een zilveren horloge, of een gouden met een gouden trouwring en een armband.

Aanbevolen reversspelden voor heren

Reversspeld - lange speld
Reversspeld – lange speld
Reversspeld heren dames Tanjiro Demon Slayer
Reversspeld heren dames Tanjiro Demon Slayer

De manchetknoop

Voor de jongere generaties is er een kans dat velen nooit manchetknopen hebben hoeven dragen. Ooit een essentieel onderdeel van een pak, is het nu moeilijker om overhemden met dubbele manchetten te vinden waarvoor manchetknopen nodig zijn.

Voor de dubbele manchet, ook wel Franse manchetoverhemden genoemd, zorgen manchetknopen ervoor dat ze kunnen worden opgemaakt. Eenvoudig in ontwerp, ze worden door de gaten in de manchet gevoerd, waardoor ze op hun plaats blijven zitten en de drager er goed uitziet.

Wanneer draag je manchetknopen?

Overhemden met dubbele manchetten zijn formeler dan overhemden met manchetten, dus manchetknopen zijn over het algemeen gereserveerd voor alleen de speciaalste gelegenheden.

Manchetknopen zijn niet langer nodig voor op kantoor met de casualisering van de werkplek, manchetknopen worden het vaakst gedragen op bruiloften, begrafenissen, prijsuitreikingen en andere vergelijkbare aangelegenheden.

Aanbevolen manchetknopen voor heren

Wereldkaart Manchetknopen
Wereldkaart Manchetknopen
Vierkante Manchetknopen
Vierkante Manchetknopen
Fako Bijoux - Manchetknopen
Fako Bijoux – Manchetknopen

Manchetknopen komen grotendeels neer op persoonlijke smaak. Je zou kunnen gaan voor een eenvoudige, minimalistisch ontworpen versie, maar waarom zou je ze niet gebruiken als een manier om wat van je eigen persoonlijkheid in een look te injecteren?

Populaire stijlen vintage manchetknopen met munten, auto-ontwerpen of gewoon gegraveerde versies zijn hiervoor perfect. Er zijn ongelofelijk veel manchetknopen te vinden, probeer dus een paar te zoeken dat past bij jouw persoonlijkheid!

Lees ook: Hoeveel pakken moet je in je kast hebben hangen?

0