Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips om veilig te barbecueën in de tuin

Posted on

Barbecues zijn een geweldige manier om indruk te maken op je vrienden met je culinaire vaardigheden, maar afgezien van een goede chef-kok, heeft een barbecue ook de juiste locatie in een tuin nodig. Waar je de barbecue plaatst, kan van invloed zijn op de kwaliteit en productiviteit en daarnaast zijn er ook verschillende veiligheidskwesties waarmee je rekening moet houden. Het combineren van vuur met explosieve brandstoffen, warm eten, groepen mensen (en mogelijk alcohol) is een recept voor een ramp als je niet oppast. Hier zijn vijf waardevolle zaken om te onthouden bij het opzetten van jouw barbecue.

Wees je bewust van je omgeving

Het is goed om te onthouden dat een barbecue een open vuur is, dus houd altijd rekening met je omgeving. Houd voor de veiligheid een redelijke afstand tussen de barbecue en het huis. Plaats de grill niet direct bij de achterdeur, vooral als kinderen het huis in en uit rennen. Plaats barbecues altijd op een vlak, schoon oppervlak, uit de buurt van mogelijk brandbaar afval zoals vuilnisbakken. Hetzelfde geldt voor laaggelegen bomen en heggen. Zorg ervoor dat er geen laaghangende takken in de buurt van je BBQ zijn.

Wees veilig

Het is belangrijk om rekening te houden met uitzichten wanneer je jouw barbecue opzet. Mensen in huis moeten de BBQ van binnenuit goed kunnen zien door ramen en deuren en vice versa. Laten we vooral de chef niet vergeten. Hij/zij is tenslotte de belangrijkste persoon van de dag, dus het is belangrijk dat de chef niet met het gezicht naar de achterkant van een muur of hek moet kijken.

Let op uit welke richting de wind waait

Rook maakt deel uit van de barbecue-ervaring buiten, maar het komt ook in je haar, kleding, longen en ogen terecht en, hoe graag we de geur van de houtskoolgrill ook willen, het is het beste om inademing te vermijden. Dampen bevatten koolmonoxide en andere gevaarlijke stoffen die ontstaan ​​wanneer vet verbrandt – of het nu op open vuur is of op hete houtskool. Rook waait met de wind mee, dus wees attent en plaats de barbecue zo dat je daar geen last van hebt. Houd rekening met de nabijheid van ramen, deuren, balkons en buren en zorg ervoor dat er geen rook wordt geblazen naar de chef, uw gasten of voorbijgangers. Je kunt natuurlijk ook een gasbarbecue kopen, die wordt uiteraard nog steeds warm, maar daar komen veel minder vonken vanaf en is over het algemeen een stuk veiliger.

Zon en schaduw

Barbecues worden meestal geassocieerd met de zomermaanden wanneer de zon schijnt en het warm is. Niemand wil echter naast een gloeiend hete grill staan ​​als het buiten al dertig graden is, dus overweeg om je BBQ in de schaduw te plaatsen. Natuurlijke schaduw van bomen werkt het beste omdat ze snel ventileren, maar houd rekening met laaghangende takken, omdat deze brandgevaar kunnen opleveren. Probeer je barbecue op een plek te plaatsen waar hij het grootste deel van de dag in de schaduw staat. Een grill in de schaduw opzetten is één ding, maar hem daar houden is een tweede.

Als je het geluk hebt om je barbecue in te bouwen in het ontwerp van je tuin, overweeg dan om een ​​afdak. Houd er rekening mee dat als je je barbecue onder een afdak bouwt of neerzet, er voldoende ruimte tussen de structuur en de grill moet zijn!

0