Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Podotherapie tegen pijnlijke voeten

Posted on

Pijnlijke voeten zijn ontzettend vervelend. Gedurende de dag zetten we namelijk heel wat stappen. Pijn kan deze bewegingen bemoeilijken. Het is dan ook belangrijk om goed voor uw voeten te zorgen en de pijn aan te pakken. Een podotherapeut kan hierin veel voor u betekenen. Een podotherapeut kan u namelijk helpen om pijnklachten te verminderen, maar ook om deze in de toekomst te voorkomen. Bent u benieuwd of u baat kunt hebben bij een afspraak met een podotherapeut? 

Het belang van podotherapie 

Onze voeten zijn de hele dag in beweging. Niet alleen tijdens het lopen, maar ook tijdens het autorijden, schoonmaken of sporten. Wanneer beweging pijnlijk aanvoelt, kunnen de dagelijkse bezigheden dan ook flink verstoord worden. Hierdoor kunt u geneigd zijn om minder te gaan bewegen, wat uiteindelijk alleen nog maar meer negatieve gevolgen kan hebben. Daarom is podotherapie van groot belang, aangezien klachten hierdoor verminderd kunnen worden en bewegen weer makkelijker wordt. Een professionele podotherapeut zoals podotherapie Zaanstad kan voor u een goed behandelplan opzetten.

Het specialisme van de podotherapeut

De podotherapie Zaanstad is een specialist die zich bezighoudt met het bewegingsapparaat. Dit beperkt zich niet alleen tot de voet zelf. Er kan ook gekeken worden naar het functioneren van de onderrug, heupen, knieën en enkels. Tijdens de therapie worden de oorzaken van de klachten gezocht, zodat er een gerichte behandeling gestart kan worden. Enkele voorbeelden van oorzaken zijn een standsafwijking, verkeerd looppatroon, overmatige eeltvorming, blessures of voetproblemen door Diabetes Mellitus of Reumatoïde Artritis.

De verschillende soorten behandelingen

Voor de diverse klachten zijn verschillende behandelingsvormen mogelijk. Voorbeelden van behandelingen die toegepast kunnen worden door de podotherapie Zaanstad zijn:

Zooltherapie
Er kan een inlegzool op maat gemaakt worden wanneer er sprake is van pijn door een afwijkend looppatroon. De inlegzool helpt om de stand van het lichaam te corrigeren en de voet op de juiste manier te belasten.

Rek- en strekoefeningen
Rekken en strekken kan belangrijk zijn om blessures te voorkomen bij sport. De juiste oefeningen kunnen pijnklachten voorkomen, maar ook herstel bevorderen wanneer er al blessures aanwezig zijn.

Vilt-therapie

Met behulp van vilt kunnen drukplekken ontlast worden. Deze therapie wordt toegepast wanneer er bescherming of drukverlegging nodig is bij irritatie.

Taping therapie

Taping wordt regelmatig toegepast om herstel te bevorderen of delen van het lichaam te ontlasten. De tape kan genezingsprocessen ondersteunen.

Orthese therapie

Een siliconen orthese kan op maat gemaakt worden en worden gebruikt om teen- of voorvoetklachten te voorkomen of te verminderen.

Fits Your Feet

Er kunnen slippers of sandalen op maat gemaakt worden met een passende inlegzool, zodat u ook op warmere dagen comfortabel kunt lopen.

Een afspraak maken voor podotherapie Zaanstad

Heeft u pijnklachten aan uw voeten? Dan kan de podotherapie Zaanstad u hierbij helpen. De podotherapeut kan samen met u naar uw klachten kijken en de oorzaak hiervan opsporen. Tijdens de therapie zal er een behandeling gestart worden om uw pijn te verminderen en hopelijk zelfs te laten verdwijnen. Zo kunt u met de hulp van de podotherapeut weer comfortabel gaan lopen.

0