Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

4 redenen waarom jij voor een e-bike moet kiezen

Opgelet! Met al die corona ellende is het nu eindelijk tijd voor goed nieuws: dit is hét jaar voor de e-bike. Nog nooit zijn de kosten voor het aanschaffen van zo’n snelle fiets zo laag geweest. Daarnaast is het aanbod fietsen groter dan ooit en kun je er steeds langere afstanden op fietsen. Twijfel je nog of het kopen van een e-bike iets voor jou is? Check hier de 4 redenen waarom jij voor een e-bike moet kiezen!

  1. Snel van A naar B

Tijd kost geld. Balen dus, dat fietsen en in de file staan zo veel tijd kost. Onze oplossing? Haal een elektrische fiets in huis! Tegenwoordig heb je supersnelle elektrische fietsen die zelfs tot 45 kilometer per uur gaan. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met dezelfde eenrichtingsverkeer wegen als in de auto, want je kunt gewoon op het fietspad. Dat scheelt omrijden en dus tijd!

  1. Maak een statement

Je maakt met een vette e-bike een goede indruk op iedereen die je op straat tegenkomt. Niet alleen hebben ze coole designs, maar ze schreeuwen ook: “ik heb ca$h”. En dat doen ze een stuk beter dan AirPods, want iedereen lijkt die tegenwoordig te hebben. Daarnaast ben je met een elektrische fiets ook nog eens goed bezig voor het milieu. Tenminste, wanneer je de auto vaker laat staan.

  1. Safe van corona

Mag je zometeen weer naar kantoor, pak dan liever niet het OV. Want met zoveel random mensen op elkaar gestapeld in een kleine ruimte is niet écht safe. Wil je veilig en snel op kantoor aankomen, zonder zo bezweet te zijn van het fietsen dat je van kleding moet wisselen, dan is een e-bike ideaal. Het fietsen op een e-bike kost namelijk bijna geen energie en in de buitenlucht zal je minder snel aangestoken worden door het virus.

  1. Geef minder geld uit aan vervoer

Ook al kost het kopen van een goede elektrische fiets best veel geld, het is vele malen goedkoper dan een auto en op termijn ook goedkoper dan het OV. Voor een kwaliteit e-bike ben je tussen de €1700 en €5000 kwijt, maar de kosten voor het opladen van een accu zijn minimaal, net zoals onderhoud. Vergelijk dit met het onderhouden en de brandstofkosten van een auto en dan kom je al snel tot de juiste conclusie!

Nu weet je precies waarom je dit jaar voor een elektrische fiets wilt gaan. Fietsze!

0