Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Leuke activiteiten om met het gezin te doen: Fietsen door Nederland

Posted on

Fietsen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het is ook nog eens een hele leuke activiteit om met je gezin te doen! Nederland staat bekend als fietsland en er zijn talloze mooie fietsroutes die je kunt verkennen met je familie. In deze blog zullen we enkele leuke activiteiten onder de aandacht brengen die je kunt doen tijdens het fietsen met het gezin. Of je nu wilt genieten van de prachtige natuur of historische monumenten wilt ontdekken, er is altijd wel een route die past bij jouw voorkeur. 

1. Ontdek historische monumenten

Fietsen door de historische steden van Nederland is een absolute aanrader om te doen met het gezin. Een route door bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht of Maastricht biedt leuke mogelijkheden om historische monumenten te ontdekken. Denk hierbij aan de Domtoren in Utrecht, het Rijksmuseum in Amsterdam of de Sint-Pietersberg in Maastricht. Neem gerust je tijd en geniet van de prachtige architectuur en de geschiedenis van Nederland.

2. Maak een picknick onderweg

Niets is leuker dan de dag doorbrengen in de frisse lucht. Maak van je fietstocht een picknicktour! Kies een mooie locatie in de natuur en bereid een heerlijke picknick voor. Zorg dat je genoeg drinken en eten mee hebt voor het hele gezin. Neem een kleedje of stoeltjes mee om lekker te zitten. Dit is een ideale manier om even op adem te komen tijdens het fietsen en te genieten van de mooie omgeving.

3. Verken natuurgebieden

Nederland heeft prachtige natuurgebieden die je kunt verkennen op de fiets. Denk hierbij aan de duinen aan de kust, de bossen op de Veluwe, de heidevelden op de Hoge Veluwe of de polders in Friesland. Aan de hand van de fietsknooppunten kun je gemakkelijk een route uitstippelen en deze gebieden verkennen. Ontdek de flora en fauna van deze schitterende gebieden terwijl je geniet van een actieve dag in de natuur.

4. Bezoek een pretpark

Als je een dagje op stap wilt met het gezin, waarom dan niet combineren met een bezoek aan een pretpark? Gelukkig zijn er talloze pretparken in Nederland die goed bereikbaar zijn met een elektrische fiets voor dames. Denk bijvoorbeeld aan de Efteling of Walibi Holland. Reserveer wel vooraf jullie entreetickets om teleurstellingen te voorkomen. Fiets naar het park toe en geniet van de attracties en het entertainment. Je hebt zelfs een elektrische moederfiets zodat je gemakkelijk je kind kunt meenemen.

5. Maak een avondrit

Trek de stoute schoenen aan en maak eens een avondrit met het gezin. Fietsen is niet alleen een activiteit overdag, maar ook perfect ’s avonds. Je kunt genieten van het avondzonnetje en de milde temperaturen. Rijd langs rustige straten en geniet van de verlichting in de stad. Of ga juist in de natuur op zoek naar vuurvliegjes in het donker. Dit maakt de dag helemaal compleet!

0