Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

LED strips als TV-verlichting: tips en advies

Posted on

Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van LED verlichting. Dit is ook niet gek want LED verlichting is veel zuiniger en duurzamer dan bijvoorbeeld gloeilampen. LED verlichting is zuinig doordat het relatief weinig energie nodig heeft om te branden. Hierdoor kun je jaarlijks erg veel geld besparen. LED verlichting is duurzaam doordat het veel langer meegaat dat andere alternatieven. Daardoor hoeft de verlichting minder vaak vervangen te worden. Ook dit kan je op de lange termijn veel geld besparen. Bovendien maak je hierdoor ook minder afval. Een van de toepassing van LED verlichting is in de vorm van LED strips. Led strips zijn ideaal te gebruiken voor sfeerverlichting in een woning. 

LED strips achter de TV

LED strips worden vaak gebruikt als sfeerverlichting. Je kunt ze aan de muren monteren, maar ze staan ook erg mooi achter de TV. Je kunt hiermee achtergrondverlichting voor de TV maken. Dit maakt het kijken van films en series een stuk leuker. Het geeft je een ontspannen gevoel het heeft ook een rustgevend effect. Het gebruiken van achtergrondverlichting zorgt ervoor dat de beelden een sterker effect hebben. Je zorgt er namelijk voor dat er meer diepte is. Dit is weer fijn voor de ogen wanneer je voor een lange tijd achter de TV zit. Er is ook speciale verlichting die verbonden kan worden met de beelden op de TV. Hiermee zal de achtergrondverlichting veranderen op basis van wat er op de TV te zien is. 

Bevestigen van LED strips

Het voordeel van een ledstrip is dat het eenvoudig te bevestigen is. Een strip bevat namelijk een plakrand waarmee je op vlakke ondergronden de strip kan bevestigen. Hiervoor is het wel nodig om ervoor te zorgen dat alles in een keer goed wordt opgeplakt. Wanneer het er verkeerd op zit, moet je het er natuurlijk weer afhalen. Het tweede keer opplakken zal ervoor zorgen dat de plakrand minder sterk is. Voor het opplakken is het belangrijk dat de ondergrond eerst goed wordt schoongemaakt. Zorg ervoor dat er geen losse deeltjes op de ondergrond terechtkomen. Zorg er ook voor dat het goed droog is en niet vettig is. Het plakken doe je voorzichtig stuk voor stuk zodat je geen fouten maakt. 

Als de ondergrond ongeschikt is doordat het bijvoorbeeld niet vlak is, kun je gebruik maken van een profiel. Een profiel is een sterkere manier om een ledstrip vast te maken. Let er hierbij wel op dat er gaten in de muur gemaakt moeten worden om ervoor te zorgen dat de ledstrip goed wordt vastgemaakt. Het beste is wanneer de ledstrip aan de achterkant van de TV geplakt kan worden. Maar je kunt het ook vlak achter de TV bevestigen.

De kleuren bedienen

Het is ook mogelijk om de kleuren en felheid van een ledstrip te bedienen. Daarvoor is een led strip controller bestellen nodig. Hiermee kun je zowel de felheid als de kleur van een ledstrip bedienen.

0