Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe zorg je ervoor dat je met warm weer er stijlvol bij loopt?

De afgelopen tijd lijkt het er misschien niet op, maar de zomer komt er toch echt aan. En als we kijken naar de afgelopen zomers, dan is er een grote kans dat die weer warm gaat worden. Hete zomers zijn namelijk een trend aan het worden en natuurlijk moet je daar met je kledingkeuze op in springen. Wij Nederlanders hebben voldoende ervaring met ons stijlvol te kleden met kouder weer, maar zo gauw de temperaturen oplopen kiezen wij mannen al snel voor een ‘makkelijke’ korte broek en een paar slippers. Echter kun je er ook met warm weer als man stijlvol bijlopen. Zo kleed een witte blouse heren altijd mooi af en mits die lekker dun is, is deze ook nog functioneel. Hieronder nog meer tips hoe je je stijlvol kunt kleden met warm weer.

Andere opties voor tops voor mannen in de zomer

De meeste mannen vallen bij warm weer terug op een t-shirt. Er zijn echter nog genoeg andere opties. Wat te denken van jerseys, polo’s en zelfs dunne pullovers die je als dunne trui draagt? Blousen zijn er ook in een grote verscheidenheid en een merk als Blue Industry heeft in zijn zomercollectie altijd fijn bloezen, gemaakt van een dunne stof. En aangezien je een blouse sluit met knoopjes en deze dus ook wat meer open kunt houden, is een dergelijke blouse nog frisser dan een t-shirt.

Met een double breasted jasje ga je stijlvol de zomer in

Wil je je met warm weer stijlvol kleden, dan kan een double breasted jasje wel een heel goede keuze zijn. Het linnen double breasted jasje beschikt over een zomerse Italiaanse uitstraling en geeft je een nonchalante, en toch stijlvolle look. Het staat zelfs goed op een simpel T-shirt.

Zomerse stoffen voor broek en jas

Je draagt je korte broek ook niet in de winter, dus waarom zou je de broeken die je normaal in de winter draagt, in de zomer dragen. Hier zijn namelijk fijne alternatieven voor. Een lichtgewicht chino of een jeans in een lichte uitvoering; allemaal zomerse opties voor je winterse favorieten. Jasjes voor wanneer het afkoelt kun je later als tussenjas dragen. 

Niets zegt zomer in je garderobe als pastelkleuren

Niet alleen lichte stoffen, maar lichte kleuren doen het ook goed in de zomer. Denk pastel en ga op zoek naar een zachtroze overhemd of groene blazer. Denk aan een baksteenkleurige chino of witte jeans als basisstukken om deze pasteltinten mee te combineren. Bij twijfel werken alle tinten blauw goed op wit en beige, dus ook baby blauw en andere lichte varianten.

Wijde broeken zijn ideaal voor warm weer

Broeken mogen al enige tijd weer wat wijder vallen, en dat is heerlijk wanneer het warm weer is. Wil je je outfit écht wat meer uitstraling geven, dan zorg je dat die wijde broek ook nog eens een hoge taille heeft. Erg mooi te combineren met de eerder genoemde bloezen van Blue Industry.

Zorg dat de onzichtbare sok ook echt onzichtbaar is

De zogenaamde ‚onzichtbare’ krijgt vaak kritiek, omdat deze toch niet altijd even onzichtbaar is en net boven de schoen uitsteekt. Dit geeft vaak een kinderlijke uitstraling. Toch pleiten we wel voor dergelijke kleine sokken, je moet gewoon even dubbelchecken of ze wel echt onzichtbaar zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met blote voeten je schoenen in te stappen omdat dat ‘mannelijker’ lijkt. Van die beslissing kom je echter vaak terug als je ‚s avonds die schoenen uit doet.

0