Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Goed voor een mannenhuid zorgen doe je zo!

Posted on

Een regelmatige huidverzorgingsroutine is iets dat steeds meer mannen tegenwoordig doen in hun dagelijks leven. De tijd is voorbij dat een man wakker werd, een beetje water in zijn gezicht spatte en de deur uitging. Na het ontdekken van de voordelen van huidverzorgingsproducten voor mannen, is het niet zo vreemd dat steeds meer mannen hun huid nu net zo graag verzorgen als vrouwen… en daardoor ook op het type verzorgingsproduct gaan letten. Zo zijn goede gezichtscrèmes met SPF voor mannen de afgelopen jaren heel populair geworden, waarom lees je in deze blog!

Als je je huid wilt beschermen en op zoek bent naar anti verouderingstechnieken, dan is er één product waarin je moet investeren, en dat is een goede vochtinbrengende crème voor mannen. Wist je dat je huid een behoorlijk goed geheugen heeft? Het onthoudt alles wat je ermee doet. Naarmate je ouder wordt, beginnen de tekenen van schade al snel zichtbaar te worden. Daarom raden veel dermatologen mannen aan om op jonge leeftijd huidverzorgingsproducten te gaan gebruiken. Hoe meer je voor je huid zorgt, hoe beter je eruit zult zien! Hydraterende crèmes voor mannen zijn ontworpen om de huid er fris, zacht en gezond uit te laten zien en aan te voelen. Als het vocht mist, ziet je huid er dof uit en kan dit leiden tot verschillende huidaandoeningen zoals eczeem. 

Mannenhuid versus vrouwenhuid

Het is belangrijk op te merken dat de behoefte aan hydratatie bij mannen net iets anders is dan bij vrouwen. Dit komt doordat de huid van een man dikker is en door andere verschillen met de huid van een vrouw. Over het algemeen werken bijvoorbeeld meer mannen dan vrouwen buitenshuis. Dit betekent dat ze een vochtinbrengende crème nodig hebben die voldoende SPF-zonbescherming biedt, evenals hydratatie voor de huid. 

Een vraag die veel mannen zich na hun 30e stellen is „Waarom worden mannen kaal?“ De belangrijkste reden hiervoor zijn de genen, dus in veel gevallen is een beter vraag om te stellen: „Hoe zorg ik dat ik mijn hoofdhuid goed bescherm, nu er geen haar meer op zit.“ Een goede crème met SPF biedt deze bescherming! Ook moet je bij het kiezen van de juiste vochtinbrengende crème letten op de eigen huidbehoeften. Als je eenmaal de perfecte vochtinbrengende crème voor mannen hebt gevonden, is het tijd om uit te zoeken hoe je deze moet gebruiken. Er zijn een paar dingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat de vochtinbrengende crème effectief werkt.

huidverzorging voor mannen

Hoe breng je een moisturizer voor mannen aan? 

Reinig je gezicht 

Reinigen kan eigenlijk worden gezien als de belangrijkste stap in de huidverzorgingsroutine. Het legt de basis voor je moisturizer. Het gezicht grondig reinigen met een goede gezichtsreiniger zorgt ervoor dat je moisturizer goed wordt opgenomen. 

Aanbrengen op een licht vochtige huid

Een tip die helpt om het meeste uit je moisturizer te halen, is om hem op een licht vochtige huid aan te brengen. Nadat je je gezicht hebt gewassen, dep je het droog met een handdoek (niet wrijven), daarna kun je beginnen met het aanbrengen van de moisturizer. Met een klein beetje kom je een heel eind. Een van de grootste fouten die je kunt maken, is te veel vochtinbrengende crème gebruiken. Gebruik een beetje en verdeel het gelijkmatig over het gezicht, beginnend bij de droogste plek, de wangen. 

Gebruik kleine cirkelvormige bewegingen

Wees niet te hardhandig bij het inwrijven van de moisturizer. Hoewel de huid van een man harder is dan die van een vrouw, heeft deze toch zorg nodig. Gebruik kleine cirkelvormige bewegingen met de toppen van je vingers om de moisturizer in te masseren. 

Idealiter zou je twee keer per dag moeten hydrateren; een keer in de ochtend en een keer in de avond. Het is ook vermeldenswaardig dat de huid rond de ogen baat heeft bij een goede oogcrème, in plaats van een gezichtscrème.

0