Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Geld besparen op vakantie? 5 tips

Posted on

De kosten voor een vakantie lopen vaak al snel op. Het verblijf, het vervoer naar bestemming en het vermaak daar kunnen je handen vol geld kosten. In deze blog lees je daarom 5 tips om eenvoudig geld te kunnen besparen op vakantie. Zo kun je zorgeloos genieten!

  1. Reserveer een parkeerplaats

Wanneer je niet met het openbaar vervoer, maar met de auto naar de luchthaven reist dan doe je er goed aan om van tevoren een parkeerplaats te reserveren bij het vliegveld. Bij aankomst is het betalen namelijk een stuk duurder. Vaak zijn er ook bijgelegen parkeerplaatsen die goedkoper zijn dan het parkeren op het vliegveld zelf. Doe hier eens onderzoek naar.

  1. Reizen met een koffer minder

Vliegen naar je vakantiebestemming is natuurlijk enorm populair, maar tijdens het boeken van een vliegticket kom je er al snel achter dat je voor verschillende dingen moet bijbetalen. Een van de zaken waar je extra voor moet betalen is ruimbagage, dus wanneer je wilt besparen is het handig om te kijken of je wellicht toch iets minder mee moet nemen. Je bespaart gemakkelijk op je vliegticket door van zo min mogelijk extra’s gebruik te maken.

  1. Lunchen bij een stalletje

Niet alleen vooraf aan je vakantie kun je geld besparen, maar natuurlijk ook op vakantie zelf. Bijvoorbeeld tijdens de lunch. Wanneer je luncht in een restaurant, ga je eigenlijk twee keer per dag uiteten en dat tikt natuurlijk wel aan. Vaak is het goedkoper om voor de lunch een leuke lokale bakker op te zoeken en daar een broodje te kopen. 

  1. Pin niet te vaak

Hoewel je tegenwoordig vrijwel overal ter wereld uit de voeten kunt met je pinpas, moet je er rekening mee houden dat geld pinnen in veel landen geld kost. Veel banken hanteren een fee voor het pinnen buiten de EU. Ook kan je bank kan een percentage opeisen. Het is dus zeker de moeite waard om even te kijken wat jouw bank rekent voor het opnemen van geld in andere valuta.

  1. Reisverzekering afsluiten

Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen materiële schade en letselschade die je tijdens je vakantie kunt oplopen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op vakantie. Met een reisverzekering van InShared voorkom je dat je voor onverwachtse kosten komt te staan. Wil jij weten hoe je hier precies op kunt besparen? Online kan je gemakkelijk de reisverzekering vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald.

0