Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Dit zijn de grootste voordelen van een haartransplantatie

Posted on

De populariteit van een haartransplantatie bij mannen is in de afgelopen jaren toegenomen. Ben je kaal of heb je last van haaruitval, dan is een haartransplantatie iets om te overwegen. Het is van belang dat je daar van tevoren goed over nadenkt, want het is een ingrijpende verandering. Om een weloverwogen keuze te maken, is het goed om te weten wat de voordelen zijn. De grootste voordelen van een haartransplantatie? Wij sommen het hieronder voor je op.

Je krijgt een mooi, natuurlijk resultaat

Kom je in aanmerking voor een haartransplantatie, dan heeft die behandeling als voordeel dat je mag rekenen op een mooi, natuurlijk resultaat. Met de nieuwste technieken van tegenwoordig is het haast niet meer van echt haar te onderscheiden. Het haar dat geïmplanteerd wordt groeit heel natuurlijk en daardoor ziet je haar er weer voller uit.

Het resultaat is blijvend

Kies je ervoor om een bezoekje te brengen aan een haartransplantatie kliniek om de ingreep te laten uitvoeren? Dan profiteer je van blijvende resultaten. Als je eenmaal een haartransplantatie laat uitvoeren, dan ben je ervan verzekerd dat het resultaat voor de rest van je leven blijvend is. Je hoeft je dus niet meer druk te maken om onverwachts haaruitval, want dat voorkom je door middel van geïmplanteerde haren. 

De behandeling is pijnloos

Tijdens de behandeling word je verdoofd en daardoor ervaar je geen pijn. Dat is over het algemeen wel iets waar veel mensen bang voor zijn, omdat het gaat om een medische ingreep. Het hele behandelde gebied wordt verdoofd, waardoor de gehele behandeling pijnloos is. Na de behandeling is het mogelijk dat je wat lichte napijn ervaart. 

Geeft je zelfvertrouwen een boost

Wat ook een voordeel is van een haartransplantatie, is dat het je zelfvertrouwen een boost geeft. Als je onzeker bent over je haaruitval of inhammen, dan kan een haartransplantatie een wereld van verschil maken. Wanneer het geïmplanteerde haar op een natuurlijke manier begint te groeien, groeit ook je zelfvertrouwen. Je voelt je weer zelfverzekerder en stapt vol zelfvertrouwen de deur uit!

Je haar op dezelfde manier verzorgen als voor de transplantatie

Kort na de behandeling is het belangrijk dat je oplet wat je met je haar doet, omdat het de tijd nodig heeft om te herstellen. Als de herstelperiode erop zit, kun je weer doen met je haar wat je voor de transplantatie ook deed. Over het algemeen duurt het zo’n vier tot acht weken voordat je weer geknipt mag worden. De tondeuse gebruiken is vaak pas mogelijk na zo’n drie maanden. Een tijdje na de behandeling is het verzorgen van je haar weer net zoals het voor de behandeling was. Wassen, knippen, scheren: het kan dan allemaal weer!

Niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor een haartransplantatie. In veel gevallen kom je alleen in aanmerking als je te maken hebt met erfelijke haaruitval. Heb je daarmee te maken en ben je er onzeker over, dan kan een haartransplantatie de juiste keuze zijn. Je geniet dan van een natuurlijk en blijvend resultaat en verbetert je zelfvertrouwen!

0