Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De 5 beste dance festivals van Nederland

Posted on

Op zoek naar je volgende feest en benieuwd wat de grootste en de beste dance festivals van Nederland zijn? Nederland is de thuisbasis van enkele van de beste dj’s aller tijden en Nederlandse festivals hebben de reputatie goed georganiseerd en leidinggevend te zijn. Je kunt namen verwachten als Martin Garrix, Armin van Buuren, Tiësto, Afrojack, Hardwell en Oliver Heldens (althans voor EDM-fans). Kortom de beste dj’s van de wereld! Er is waarschijnlijk geen beter land dan Nederland voor festivals, vooral voor de elektronische muziekindustrie. Hieronder vind je een lijst met de meest iconische Nederlandse dance festivals in 2023. Van Amsterdamse techno festivals, trance-events aan het strand en magische kampeerweekendjes… er is voor elk wat wils hier in Nederland!

De 5 beste dance festivals van Nederland

MYSTERYLAND

Wanneer: 25-27 augustus 2023

Waar: Haarlemmermeer

www.mysteryland.nl/

Mysteryland is een kleurrijke samenwerking van bezoekers, artiesten, dj’s en creatievelingen. Mysteryland is hét festival voor elektronische muziek in Nederland. Tussen sprankelende waterpartijen, rivieren en beboste heuvels van het Floriadeterrein bij Amsterdam verwelkomt het festival meer dan 100.000 bezoekers van meer dan 100 nationaliteiten.

Niet voor niets zetten we Mysteryland als eerste van de 5 beste dance festivals van Nederland. Vraag iemand naar Mysteryland en ze zullen je vertellen hoe geweldig hun ervaring was. Als behoorlijk spectaculair Nederlands Electronic Dance Music Festival is het geen verrassing dat het al uitverkocht is. Maar verlies de hoop niet, want je kunt vaak nog een ticket op ticketswap vinden!

AMSTERDAM DANCE EVENT (ADE)

Wanneer: 19-23 oktober 2023

Waar: Amsterdam

www.amsterdam-dance-event.nl

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is het toonaangevende dance festival voor het hele spectrum van elektronische subgenres, met meer dan 1000 evenementen verspreid over bijna 200 locaties in de hoofdstad.

De meerdere conferenties van ADE bieden het ultieme business- en inspiratieplatform op het gebied van elektronische muziek, met speciale programmering voor zakelijke professionals, start-ups, aspirant-producers en muzikanten, studenten, VJ’s, beeldend kunstenaars en podiumontwerpers. In 2018 verwelkomde de conferentie 600 sprekers en 9000 vertegenwoordigers van de wereldwijde elektronische muziekindustrie.

Het festivalprogramma van ADE omvat het hele spectrum van elektronische subgenres, met meer dan 2.500 artiesten die optreden in 140 van de beste muziek- en uitgaansgelegenheden van Amsterdam. In 2018 trok het festival 400.000 festivalbezoekers uit meer dan 90 landen en is daarmee het grootste clubfestival ter wereld, en daarmee ook een van de beste dance festivals van Nederland. 

Het ADE by Day-programma biedt entertainment en tal van verrassingen voor de grote getalen elektronische muziekfans die Amsterdam bezoeken. Het grotendeels gratis dagprogramma biedt een schat aan dansmuziek gerelateerde tentoonstellingen, films, documentaires, DJ-showcases, masterclasses, studiosessies en MusicTalks van artiesten, die plaatsvinden in de vijf belangrijkste wijken van Amsterdam, op historische locaties en unieke locaties in de stad. 

A STATE OF TRANCE

Wanneer: 3-4 maart 2023

Waar: Utrecht

www.festival.astateoftrance.com

Vier een weekend vol fantastische festiviteiten in A State of Trance (ASOT) met een weekendpas. De pas geeft je toegang tot het hoofdpodium, waar je kunt genieten van een brede line-up.

“We brengen een ode aan twintig jaar ASOT en laten alle hoogtepunten uit het verleden herleven in een twee decennia durende mix van Armin van Buuren en speciale gasten” aldus de organisatie. Dit belooft een nostalgische avond te worden om nooit te vergeten!

Verwacht avonden met meerdere area’s met jonge talenten en legendarische artiesten, die je het beste van trancemuziek bieden. Dit gaan een paar onvergetelijke nachten worden!

AWAKENINGS

Wanneer: 28 januari 2023 (Eindhoven), 7-9 april (paaseditie) 13-14 mei (voorjaarseditie) | 7-9 juli 2023 (zomereditie)

Waar: Spaarnwoude

www.awakeningsfestival.nl

Awakenings is een gigantisch technofestival net buiten Amsterdam, in Spaarnwoude. Het festival biedt een line-up van de grootste en beste uit het genre. Awakenings organiseert het hele jaar door evenementen in de legendarische Gashouder en is een van de grootste namen in de elektronische muziek. Hun jaarlijkse pelgrimstocht naar de schilderachtige, bosrijke omgeving van hun thuis in Spaarnwoude is ondertussen hét technofestival van het jaar in Nederland.

Sinds ze zo’n wereldwijd bekende naam hebben gekregen, zijn ze uitgegroeid tot meer dan alleen een eenmalig zomermuziekfestival. In 2023 hebben ze winter-, paas-, lente- en zomerevenementen aangekondigd! Check hun website voor tickets en details!

Luminosity Beach Festival 

Wanneer: 22-25 juni 2023

Waar: Zandvoort

www.luminosity-events.nl/cevent/luminosity-beach-festival-2023/

Luminosity is het ultieme strandfestival in Nederland voor tranceverslaafden. Elk jaar verwelkomt Luminosity Events duizenden trance liefhebbers van over de hele wereld voor het jaarlijkse Luminosity Beach Festival. Na een ongelooflijke editie in 2022 aankondigde de organisatie onlangs aan dat ze in 2023 terug zullen zijn van donderdag 22 juni tot en met zondag 25 juni!

Sinds het bescheiden begin in 2007 heeft Luminosity Events zichzelf op de kaart gezet als een puur trance festival en exotisch toevluchtsoord voor muziekliefhebbers in de regio en degenen die avontuurlijk genoeg zijn om verder te kijken dan de standaard grootschalige festivals in Europa!

0