Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

5 tips om je baardgroei te stimuleren

Ben je niet tevreden over je baardgroei en wil je die een fikse impuls geven? Dan kan dat gelukkig! Er zijn diverse slimme manieren om je baardgroei te stimuleren. Baardgroei op wangen kun je een zetje in ‘de rug’ geven met diverse trucjes.

1. Voeding

Een van de belangrijkste middelen om een positieve invloed uit te oefenen op de baardgroei op wangen, is letten op welk soort voedsel je eet. Met name voeding waarin Vitamine C, vitamine E en zeker ook vitamine B6 zit, hebben een positieve invloed op de baardgroei. Deze vitaminen staan erom bekend dat ze goed zijn voor de huid en de haarzakjes. Ook je huid profiteert dus van extra vitamine-inname. Zorg er daarom voor dat je veel fruit eet en de aardappels niet overslaat voor een goede dosis vitamine C. Vitamine E zit in groenten, eieren, graanproducten en noten, terwijl voor het vitamine B6-niveau vleessoorten, eieren, vis, maar ook graan, aardappels en peulvruchten een echte voedingsbron vormen en dus een goede aanrader zijn om je baardgroei te stimuleren.

2. Nachtrust

Zorg ervoor dat je elke nacht zo’n acht uur slaap pakt. Slaap is namelijk een basisvoorwaarde voor een gezonde en consequente baardgroei. Slaap betekent minder cortisol, minder stress en beter lichaamsfuncties. Waaronder dus baardgroei op wangen en kin!

3. Sport en seks

Zorg ervoor dat je regelmatig sport en beweegt., Hierdoor komt er meer testosteron vrij in het lichaam, wat – net als slaap en minder cortisol – een positieve injectie geeft aan de baardgroei. ook door wat vaker seks te hebben wordt er meer testosteron vrijgemaakt en groeit je baard beter.

4. Middeltjes?

Je hebt het vast wel eens gelezen dat mannen met een beperkte baardgroei allerlei middeltjes uitproberen om hun baardgroei te stimuleren. Leuk geprobeerd, maar helaas bestaan hier geen tovermiddeltjes voor. In advertenties worden wel eens middeltjes als biotine of minoxidil gepromoot. Maar deze werken alleen als je het middel blijft gebruiken en werken zeker niet bij iedereen. Werken ze wel, dan veroorzaken ze ten slotte vaak ook haargroei op plekken waar je liever geen haar ziet, zoals op de rug, in de nek of op je schouders. En dat is natuurlijk niet iets waar je als man op zit te wachten.

5. Houd je baar kort

Door je vaker te scheren en je baard dus kort te houden, kun je de groei van je baard ook stimuleren. Zorg daarom dat je jouw baard regelmatig trimt en afscheert. Wie dit een tijd consequent volhoudt, merkt in veel gevallen dat de baard sneller gaat groeien.

0