Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een pauze nemen tijdens je stedentrip Amsterdam. Waar kun je dan het beste naartoe?

Posted on

Een Hollandse brunch

Nederlanders zijn dol op brunchen en het is één van de beste dingen om te kunnen doen in Amsterdam tijdens een dagje uit! Je hoeft namelijk maar een paar minuten door Amsterdam te lopen en je vindt al een enorm aantal brunchplekken en cafés om je brunch te kunnen nuttiger. Wist je dat een klassiek Hollandse brunch bestaat uit Eggs Benedict met Hollandaisesaus?

Een lekkere snack

De Albert Cuypmarkt is de grootste straatmarkt van Europa . De 260 marktkramen verkopen werkelijk. Van verse groenten tot accessoires en kleding. De markt verkoopt ook heerlijke lekkernijen om te eten terwijl je rondkijkt. Kies bijvoorbeeld voor een overheerlijke hete stroopwafel om te eten in combinatie met een dampende kop koffie.

Verse wafels

Het meest populaire gebakje uit Nederland; de stroopwafel. Lanskroon, een kleine bescheiden bakkerij aan de Singel, is één van de weinige tearooms in de stad waar ze nog steeds vers gebakken worden verkocht. Een tip van ons: Kies voor de honing- of karamelvulling!

Bruin café

Al dat rondkijken verdient zeker af en toe een koffiepauze! Stop bij een typisch Bruin Café voor wat verfrissing. Het zijn gezellige, vriendelijke plekken die voorbijgangers verwelkomen, meestal met lokale gerechten en een goede selectie bieren. Of het nu gaat om koffie, ontbijt of bier, deze afgelegen plekjes zijn een gezellige plek om te gebruiken als uitvalsbasis voor het plannen van je dag in Amsterdam.

Cocktails

Bij de Tales and Spirits-bar geeft een cocktail bestellen en hele eigen ervaring. Onlangs genoemd als de beste bar van Europa, zijn de cocktails hier ongeëvenaard.  De cocktails worden namelijk bedient onder begeleiding van een eigen lied of zijn attributen. Hoewel de locatie groot is en zich over meerdere verdiepingen verspreid, is de sfeer gezellig en ontspannen. 

Coffeeshops

Geen reis naar Amsterdam zonder een bezoek aan één van meest beroemde Amsterdamse coffeeshops; Coffeeshop Amsterdam West. Of je er nu voor kiest om je volledig onder te laten dompelen in de coffeeshop ervaring of dat je er letterlijk wilt genieten van een kopje koffie; ze zijn zeker een bezoek waard dankzij hun unieke sfeer!

Bron: http://www.hunters-coffeeshop.com/

0