Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een feest met barbecue geven, hoe bereid je dat voor?

Barbecueën: is dat niet gewoon een synoniem voor lekker eten in een goede sfeer? Je bent lekker buiten, neemt je tijd voor het eten en de sfeer is vaak ongedwongen. Alleen, hoe kan je een feest met barbecue het beste voorbereiden?

Zelf doen of catering regelen

Ga je een feest met barbecue geven, dan is het goed om vooraf te bedenken of je het zelf regelt of dat je kiest voor een barbeque cateraar:

  • Zelf regelen Het volledig zelf organiseren van je barbecue heeft verschillende voordelen. Zo kan je het eten volledig afstemmen op de wensen je gasten. Ook kan je zelf doen wat het allerleukste is aan een barbecue: lekker vlees bakken, eventueel met een drankje in de hand.
  • Bbq cateren Laat je jouw bbq cateren, dan hoef je je nergens druk om te maken. De barbeque cateraar regelt vaak niet alleen het eten, maar ook de barbecue, het servies en bestek. Zelfs over de afwas hoef je je niet druk te maken. Zo kan ook jij als organisator met volle teugen genieten van het feest.

Bedenk in welk seizoen je jouw feest wilt geven

Grote kans dat je bij een feest met barbecue direct denkt aan de zomer. Een barbecue in een ander seizoen, bijvoorbeeld in de winter, is echter ook mogelijk. Elk seizoen heeft zo zijn eigen voordelen:

  • Barbecue in de zomer Een feest met barbecue in de zomer heeft verschillende voordelen. Zo is het in de zomer langer licht, waardoor je lekker lang door kunt gaan. Ook is het warmer, waardoor het ook voor je gasten prettig is om een langere tijd buiten door te brengen.
  • Barbecue in de winter De voordelen van een barbecue in de winter mogen echter ook niet uitgevlakt worden. Het kan namelijk uiterst sfeervol zijn om in de winter te barbecueën. Zorg wel voor genoeg warmte, bijvoorbeeld door middel van een vuurkorf of houtkachel. Sfeerverlichting mag natuurlijk ook niet ontbreken, net als een heerlijk glaasje glühwein.

Tot slot

Kenmerkend voor een barbecue is dat je buiten bent. Of je jouw feest nu in de zomer of winter geeft, in Nederland ben je nooit zeker van goed weer. Het is dan ook altijd verstandig om bij het regelen van jouw barbecue een plan B paraat te hebben: wat doe je bijvoorbeeld als het hard regent?

0