Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zo maak je thuiswerken comfortabel!

Thuiswerken, het merendeel van de Nederlandse bevolking moet eraan geloven. Het is misschien niet de leukste manier om te werken maar toch echt aan de orde. Thuiswerken heeft echter ook zo zijn voordelen, neem bijvoorbeeld dat je gewoon lekker in je joggingbroek thuis achter je laptop of pc kan kruipen en je niet elke ochtend fris en fruitig de deur uit moet om naar kantoor te gaan. Zo erg is dat nog niet toch? Hoe zorg je er nou voor dat jij zo comfortabel mogelijk de dag doorkomt terwijl je toch verplicht thuis moet werken? Hieronder geven we je een paar tips om zo comfortabel mogelijk jouw werkdag door te komen!

Plan je dag!

Begin de dag zoals je normaal gesproken altijd doet, zet de wekker, sta op en volg je dagelijkse routine. Check jouw nieuwe Samsung Galaxy A21s met hoesje voor de dagelijkse nieuwtjes. Een goed begin, of in dit geval een goede planning, is het halve werk! Zorg er voor dat je in je routine blijft, duidelijke taken blijft stellen en je zal zien dat dit zal resulteren in het makkelijker accepteren van werken in je thuisomgeving. 

Zorg dat je voorraad vol is.

Als je moet thuiswerken betekent het dat je niet elke keer naar dat geweldige koffiezet apparaat kan lopen om een heerlijk bakje koffie te halen. Dit zul je toch echt thuis moeten doen! Heb je thuis geen koffiezet apparaat? Je kan tegenwoordig ook zelf hele lekkere oploskoffie maken! Zorg er ook voor dat je genoeg te snacken hebt thuis, zodat je altijd iets binnen handbereik hebt om extra energie van te krijgen. Dan ben je weer ready om er tegen aan te gaan voor een paar uurtjes! Let wel op, gezonde snacks zijn van belang voor goede werk productiviteit. Eet jezelf daarom niet vol met ongezonde snacks en blijft goed voor jezelf zorgen.

Zorg dat je voorbereid bent!

De juiste materialen om thuis te werken zijn essentieel. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonhoesje om jouw smartphone rechtop te zetten tijdens een meeting. Daarnaast is het ook leuk om na te denken over activiteiten voor tijdens de pauze. Helaas kan je niet meer gezellig kletsen bij de koffiehoek met je collega’s. Maar dat maakt niet uit, er zijn tegenwoordig genoeg manieren om de tijd door te komen in je eentje. Als het mooi weer is, kan je een rondje lopen door de nabijgelegen natuur. Tijdens een regenachtige dag kun je even kort Netflixen of jezelf vermaken binnen de YouTube content. Dat hoeft niet eens perse op de pc of laptop afgespeeld te worden, dit kan ook op jouw smartphone met screenprotector!

Blijf actief!

Zorg ervoor dat je vaker een korte pauze neemt, hierdoor hou je het werken langer vol. Het is ook erg belangrijk om in beweging te blijven. Denk hierbij aan het regelmatig verwisselen van je houding en een rondje door het huis lopen terwijl je een korte pauze van 20 seconden tot een minuut houdt. Sta ieder uur minimaal een keer op om bijvoorbeeld wat drinken te halen en zorg dat je tijdens je werk iets hebt waarmee je kunt ontspannen. Als laatste is het belangrijk om ook als je thuis werkt, contact te houden met je collega’s en leidinggevende. Geef het aan als het goed gaat of juist wanneer het wat minder goed gaat. Hierdoor blijft de communicatie onderling heel goed en zal de relatie er niet onder lijden.

Als je deze tips volgt dan zijn we er van overtuigd dat jouw thuiswerk ervaring een stuk aangenamer zal zijn dan je misschien wel verwacht had. Stay safe and work from home!

0