Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zo creëer je je eigen buitenkeuken in de tuin

Posted on

Nu de zomer weer achter ons ligt, kan het zijn dat je erachter bent gekomen dat je bepaalde zaken mist in je tuin. Misschien ben je dit jaar wel meer dan anders aan de slag gegaan met de bbq en wil je dat buiten koken in de toekomst veel meer gaan doen. Tijdens zonovergoten dagen, wil je natuurlijk zoveel mogelijk tijd daar doorbrengen en het is dan jammer als je naar binnen moet om te gaan koken… en elke dag bbq-en is ook zoiets. Een goede oplossing hiervoor zou een buitenkeuken kunnen zijn. Natuurlijk zijn die kant-en-klaar te vinden zoals een Roostr buitenkeuken, maar waarom zou je niet zelf een buitenkeuken maken? 

Zelf een buitenkeuken samenstellen

Zelf een buitenkeuken maken, hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, zo kun je op pinterest een hoop inspiratie vinden en zijn er op internet ook makkelijk bouwtekeningen te vinden om een buitenkeuken zelf maken. Hoe je die keuken wil ontwerpen ligt natuurlijk helemaal aan je smaak en aan je tuin. Daar op gebaseerd ga je kiezen welke materialen je gebruikt en wat het budget voor die buitenkeuken is. Zo zijn er buitenkeukens die een koelkast, een vaatwassers of andere huishoudelijke apparaten bevatten, maar een keukenblad van 2 meter kan ook het begin zijn van een mooie buitenkeuken.

Hoe groot moet de buitenkeuken gaan worden?

Het gaat er natuurlijk om wat mogelijk is en waar je hem voor wil gebruiken. Ga je echt bij elke zonnestraal de buitenkeuken gebruiken, dan kun je best wat extra tuin opofferen, maar bij sporadisch gebruik is het waarschijnlijk verstandig om de keuken oppervlakte klein te houden en die misschien wat proberen weg te werken. Op die manier kun je nog volop van je tuin genieten, maar kun je die ook gebruiken om buiten in te koken.

Laat je inspireren door je eigen tuin

Verstandig is het ook om je bij de bouw van je buitenkeuken te laten inspireren door je eigen tuin. Heb je veel gebruik gemaakt van steigerhout? Laat dit dan ook terugkomen in je keuken. Staan er veel felgekleurde bloemen in je tuin, zorg dan dat je daar ook je keuken mee aankleedt. Hierdoor gaat de keuken op in de tuin en is het niet een te opvallend eiland waar je niet omheen kunt. 

Er zijn ook oplossingen om de buitenkeuken helemaal weg te werken in het geval je deze niet gebruikt

Sommige mensen kiezen er zelfs voor om de keuken die buiten staat juist helemaal weg te werken als hij niet gebruikt wordt. Zo kun je bijvoorbeeld de hele keuken in een wand zetten, die je dan met een luifel kunt afsluiten. Hierdoor zie je de keuken niet, maar is hij ook beschermd tegen regen en zonneschijn.

Tweedehands spullen

Voor het maken van de keuken in de tuin, kopen mensen vaak tweedehands spullen. Die worden namelijk en masse aangeboden op bijvoorbeeld marktplaats en terwijl je dat voor je binnen keuken misschien niet zo snel zou doen, kun je deze gebruikte spullen juist erg goed gebruiken in de tuin. Je weet zelf hoe snel spullen buiten vies worden en wat voor effect de elementen (regen, zon, wind, etc.) op de buitenspullen hebben. Het is dan ook niet noodzakelijk om alles nieuw te kopen, omdat het toch sneller vies wordt.

0