Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zelf een schuur bouwen in de tuin, wat heb je allemaal nodig?

Posted on

Even een schuurtje bouwen

Een schuurtje in de tuin? Ach, die bouw je gewoon zelf. Dat kan toch iedereen? En voor je het weet zit je aan de keukentafel met gefronste wenkbrauwen, want wat heb je dan allemaal nodig om een schuurt te bouwen?

Denk aan de baan van de zon

Alles begint natuurlijk met het bepalen van de grootte van het schuurtje. Houd daarbij rekening met de toekomst. Misschien ben je in de toekomst wel meer ruimte nodig. Ook de locatie is belangrijk; bouw je het schuurtje tegen het huis aan of juist helemaal achter in de tuin? Tip: plaats de schuur niet in de baan van de zon. Dat niet ineens je lievelingsplek met de meeste zon voortaan verscholen blijft achter het schuurtje. Dan volgt het ontwerp waarbij jij je afvraagt of het een dichte schuur moet zijn of meer een overkapping? Wil je een draaideur of toch liever een schuifdeur en is elektriciteit noodzakelijk en sluit je eigenlijk ook een watertappunt aan? OOk is het belangrijk om na te gaan wat de regels zijn. Heb je een vergunning nodig of niet?

Kies je voor hout of steen?

Zit alles eenmaal in je hoofd, dan moet je nog aan de goede materialen zien te komen. Kies je voor hout of steen? Houd bij die keuze rekening met onderhoud. Een schuur van hout moet je toch om de zoveel jaren schuren en van verf voorzien, naar een schuur van steen heb je daarentegen veel minder omkijken. Wil je snel, combineer dan een houten schuur met een dak van golfplaat. Uiteraard heb je dan al lang besloten voor welke fundering je kiest: van beton of tegels. Een goede fundering zorgt ervoor dat je schuurtje stevig en waterpas staat. Voor je al te fanatiek aan het timmeren slaat is het overigens ook verstandig om even bij je gemeente na te gaan of er een vergunning nodig is voor het bouwen van een schuur.

Kant-en-klaar kan ook

Wil je wel een schuur maar liever geen moeite doen? Dan koop je toch een kant-en-klaar kunststof tuinhuisje; onderhoudsarm, stevig en eenvoudig schoon te maken. Bovendien kun je het nog verplaatsen ook. Nee? Toch liever een ‘echte’ schuur? Vergeet dan niet even langs Profishop te gaan voor het juiste gereedschap.

0