Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zelf e-liquids maken? Dat doe je zo!

Posted on

Sinds de e-sigaret op de markt kwam, komen er ieder jaar weer nieuwe smaken e-liquid bij. U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een smaakje van. Vanilla Rum, Pistachio milk en Glazed Berry Biscuit zijn namen waar u niet gek van op moet kijken. 

Ondanks dat de keuze reuze is, is het niet uitzonderlijk dat ‘vapers’ alsnog op zoek gaan naar een compleet andere smaakbeleving. Dit doen ze door aroma’s en bases samen te voegen, wat zorgt voor een compleet nieuwe e-liquid. Misschien heeft u er ook weleens aan gedacht om zelf te experimenteren, maar ontbreekt u de kennis waar u op moet letten. In dit blog helpen we u op weg!

E-liquids: binnenkort verleden tijd? 

De fruitige e-liquids vormen een belangrijk product in iedere (web)shop die zich gespecialiseerd heeft in e-sigaretten. Veel rokers stappen over op de e-sigaret, omdat ze de koolachtige smaak willen verruilen voor een fruitige smaak. Om die reden pleit Paul Blokhuis, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, voor een verbod op de e-liquids met een smaakje. Zomaar een vloeistof aanschaffen is straks dus geen vanzelfsprekendheid meer. 

Hoe maak ik mijn eigen e-liquids?

Handig is het om enkele benodigdheden alvast in huis te halen voordat u aan de slag gaat met het maken van uw eigen e-liquids. Zonder een aroma, base, nicotinebooster, mengflesje en naaldspuitje gaat u niet heel ver komen. Maar wees gerust: na het in huis halen van deze producten is het allemaal geen hogere wiskunde (of scheikunde). 

1. Beslis hoeveel e-liquid u wilt maken. Nadat u dit heeft bepaald, weet u precies hoeveel ml u nodig heeft van iedere vloeistof.

2. Aroma toevoegen. Nadat u de juiste hoeveelheden base en booster heeft toegevoegd aan uw mengflesje, is het tijd voor de aroma. Op elk flesje staat een mengverhouding genoteerd. Los de volgende som op om te weten hoeveel aroma u met het naaldspuitje in het mengflesje moet druppelen: 0,(percentage) x (gewenst aantal ml e-liquid). 

3. Nicotine of geen nicotine. Gaat u een nicotinevrije base gebruiken, maar wilt u uiteindelijk een e-liquid met nicotine? Dan is stap 3 het moment om een nicotinebooster toe te voegen. Hoe hoger het nicotinepercentage, des te meer booster u moet toevoegen. 

4. De base. De hoeveelheid base die u toevoegt, hangt samen met het percentage aroma. Is de aroma 12% van het geheel? Dan wordt de base 88%. Simple as that!

5. Shake it! Nu alle vloeistoffen zijn toegevoegd, is het tijd om alles goed door mekaar te schudden. Hussel alles een halve minuut door elkaar en ta-da: uw eigen e-liquid is daar. 

0