Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zaken waar je op moet letten als je een nieuwe voortent gaat kopen

Posted on

Eigenlijk is de winter de perfecte tijd om op zoek te gaan naar eventuele kampeerspullen. Over het algemeen zijn de prijzen voor tweedehands spullen een stuk goedkoper en nieuw kun je vaak goede aanbiedingen vinden. Zo ook voor voortenten voor caravans. Naast een goede prijs, zijn echter nog wat andere zaken belangrijk. Zo moet je de omloopmaat caravan berekenen. Hieronder vertellen we je hoe je dat doet en waar je nog meer op moet letten als je een voortent gaat aanschaffen.

Het eerste wat je dus moet doen als je een voortent gaat kopen is de omloopmaat van je caravan berekenen. Dit is de lengte gemeten van de grond, via de caravanrail, naar de grond aan de andere kant van die rail. Hier begint het opmeten van de door jouw gewenste voortent.

Een ander belangrijk aspect is natuurlijk te bepalen wat voor voortent voor jou het beste is. Bedenk daarom hoe je die wil gebruiken? Heb je een seizoenplaats, waarbij de tent lange tijd blijft opstaan? Of ga jij juist graag op vakantie van camping naar camping, waarbij je dus de voortent vaak zal moeten opzetten? In het eerste geval, maakt het niet uit als het opzetten van de voortent wat meer werk is, in het tweede geval zul je op zoek moeten naar een voortent die makkelijk op- en af te breken is.

Hoe ga je de voortent gebruiken?

Ook moet je bedenken in welke periodes je normaal gesproken op vakantie gaat en dus gebruik maakt van je caravan en voortent. Er zijn namelijk verschillende diktes zeil dat men gebruikt voor het maken van voortenten. Ga jij alleen in de zomer op vakantie, dan kun je kiezen voor een dunner doek. Ga jij echter al vroeg in het voorjaar en dan het liefst tot zo ver mogelijk de herfst in? Kies dan voor een wat dikker doek, zodat de kou buiten blijft, en de warmte binnen.

Als je echt het hele jaar gebruik wilt maken van je voortent, kies dan voor een tent die zowel aan de binnen- als aan de buitenkant een PVC coating heeft. Die beschermt zowel tegen de kou en vocht, als tegen de hete zomer zon. Aangezien PVC als materiaal niet ademend is, zul je bij een dergelijke tent wel rekening moeten houden met een goede ventilatie. Dit om de condens tegen te gaan. Krijg je toch condens in een PVC tent, dan is dat niet het einde van de wereld, omdat er geen schimmelvorming op PVC kan ontstaan.

0