Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wintersport in Canada, wat zijn de hotspots?

Posted on

Wintersporten in Canada

Elke skiër en snowboarder die van wintersport houdt heeft Canada op haar bucketlist staan. Canada staat bekend om haar goede ski resorts en een lang skiseizoen waardoor goede sneeuw een garantie is. En met een natuurschoon landschap van besneeuwde bergen en meren in de nationale parken, is wintersport in Canada zeker iets wat je eens in je leven gedaan wilt hebben.

Skiën in Whistler

Een van de grootste skiplekken van Noord-Amerika vind je op 125 kilometer ten noorden van Vancouver. Door de twee bergen Whistler en Blackcomb aan elkaar gelinkt zijn, kun je genieten van meer dan 33km2 aan groene, blauwe en zwarte pistes. Het dorp heeft alles van restaurants tot aan bars en er hangt een hele gezellige sfeer. Ook als je niet van wintersport houdt, is er genoeg te doen. Wat dacht je van ziplinen boven de sneeuw terwijl je langs besneeuwde dennenbomen raast, maak een wandeling bij het prachtige Alta Lake of Green Lake of kijk of jij net zulke goede ogen hebt als een adelaar en ga op een adelaar spotten tour.

Bewonderenswaardig Banff

canada wintersport

Heeft je bankrekening het niet zo breed, dan is Banff een meer budget bestemming als het op wintersport in Canada aankomt. Niet alleen is Banff een leuke plek om te bezoeken met meer dan 100 barretjes en souvenirwinkels, maar ook de weg ernaar toe is de moeite waard. Bereid je voor op een bewonderenswaardige rit van immens hoge bergtoppen, talloze naaldbomen en helderblauwe meren terwijl je hier en daar roofvogels rond ziet vliegen. Daarnaast is Banff ook populair vanwege de prachtige uitzichten op de Canadian Rockies en de culturele zijde van het dorpje met haar vele musea en galerieën. De kers op de taart is waarschijnlijk Lake Louise dat op 45 minuten rijden van Banff ligt. De schoonheid van dit meer is bijna niet met een camera vast te leggen, daarom moet je het zeker met het blote oog gaan zien!

Wintersport voor beginners en experts

Kom je pas net kijken in de wereld van wintersport? Dan is Sun Peaks in British Colombia de perfecte plek om te starten met skiën. In een bijna Tiroler stijl van pastelkleurige huisjes, verblijf je in een schattig, klein dorp waar je kunt kiezen uit drie toppen, verschillende groene pistes en goede skischolen. En ben je een expert? Dan is Fernie met haar avontuurlijke, steile en ruw terrein de perfecte plek voor jou.

Wil je op wintersport in Canada, vergeet dan niet om een toeristisch visum aan te vragen. Dit kan door een ETA aanvraag in te dienen.

0