Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wil jij nu eindelijk stoppen met roken? Met deze 7 tips helpen we een handje

Posted on

Stoppen met roken is niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook goed voor jouw portemonnee. Wil jij nu eindelijk eens afrekenen met jouw verslaving aan de sigaret? Lees dan gauw verder. In dit artikel lees je 7 handige tips waardoor ook jij kunt stoppen met roken.

Vermijd stress

Wellicht de beste manier om effectief te stoppen, is door jouw stressfactoren te verminderen. Voor veel mensen is roken een reactie op een druk werkleven of sociale druk. Niet voor niets dat wanneer mensen een burnout proberen te verwerken, vaak weer de verslaving oppakken. Een burnout proberen te verwerken en veel emotionele druk kan het stoppen lastig maken. Probeer daarom ten eerste jouw levensstijl zo aan te passen, dat je minder stress ervaart en hierdoor ook minder snel de behoefte hebt aan een sigaret.

Uitstel van de eerste sigaret

Wil je langzaam het roken afbouwen? Dat doe je door stelselmatig het roken uit te stellen. Rook je normaal om de twee à drie uur? Neem dan jouw eerste sigaret pas na vier uur. De volgende dag na vijf uur en ga zo maar door. Hierdoor verminder je de behoefte aan een sigaret en kun je steeds langer zonder.

Stop samen

Echt stoppen is lastig in je eentje. Zorg ervoor dat je een stok achter de deur hebt en zoek een maatje om samen mee te stoppen. Zo moet je je altijd verantwoorden bij iemand en kun je soms net dat extra zetje krijgen om niet weer te beginnen.

hulp bij stoppen met roken

Afleiding

Wanneer je stopt met roken, kan er nog maar één onderwerp in je hoofd gaan spoken: “roken”. Geef jezelf afleiding om hier niet constant mee bezig te zijn. Heb je zin in een sigaret? Zorg dan voor afleiding. Ga een blokje om, ga sporten of beoefen een hobby. Zorg dat je niet uit verveling weer gaat roken.

Weg met de asbak!

Zorg dat er niets in huis je kan herinneren aan het roken. Door oude pakjes sigaretten echt weg te doen en asbakken het huis uit de doen, heb je geen verleiding in huis. Hierdoor val je niet snel terug in jouw oude patronen.

Stoppen onder hypnose

Als je echt naar de core van je rookverslaving wilt gaan, moet je een manier vinden om je onderbewuste binnen te dringen. Hypnose is hiervoor zeer geschikt. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar hypnose is juist bij uitstek een manier om je onderbewuste aan te pakken. Je kunt namelijk onder hypnose je brein “herprogrammeren” en op die manier je slechte gewoonte voor altijd aanpakken. 

Voor wie stop je?

Natuurlijk moet je altijd voor jezelf stoppen en voor jouw eigen gezondheid. Maar het kan ook helpen om juist iemand in gedachten te nemen voor wie je stopt. Is het jouw partner om hem/haar te ontzien van de rooklucht of zijn het jouw kinderen omdat je niet wilt dat zij in jouw voetsporen zullen treden?

0