Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wil jij je huis een ander kleurtje geven? Dit moet je weten!

Posted on

GEMAK DIENT DE MENS: DE ROLSTEIGER

We zijn een land van doe-het-zelvers. Omdat we het leuk vinden, het ons geld bespaart en omdat we ertoe in staat zijn. Wat we echter vaak vergeten, is ons goed voor te bereiden op een karwei. Wat hebben we zoal nodig? Hoe klaar ik iedere klus het best, het snelst en het veiligst?

Je huis van een ander kleurtje voorzien

Stel, je wil de buitenmuren van je huis voorzien van een nieuwe verflaag. Wat heb je zoal nodig? Verf uiteraard, kwasten, rollers, een verfbak, een schoonmaak-borstel, et cetera. Maar daarmee staat de verf er uiteraard nog niet op. Om de buitenmuren goed en veilig te verven, moet je voor een goede stellage zorgen.

Om ouderwets op een stoel of een trap te gaan staan, is niet zo’n goed idee. Steeds weer de trap op en af. Verf en kwast mee. Dodelijk vermoeiend, tijdrovend en onveilig. Er is een betere oplossing. Voor dit soort grote klussen zijn rolsteigers uitgevonden.

Rolsteigers bij de bouwwinkel

We vinden tegenwoordig in elk dorp of stad wel een doe-het-zelf zaak. Aldaar staan professionele vaklui klaar om je te adviseren ten aanzien van elk karwei. Zij kunnen je vertellen over de stellage die het meest geschikt is voor je verfklus: de rolsteiger.

Rolsteigers zijn gemakkelijk verrijdbaar door zogenaamde zwenkwielen. Wielen die je met de hand of voet kunt blokkeren, zodat de steiger niet gaat rijden terwijl je er bovenop staat. Daarbij zijn deze wielen voorzien van een spindel die je kunt verstellen bij een ongelijke ondergrond. De steiger beschikt daarnaast over een stevig en ruim werk-platform, dat je gemakkelijk kunt verleggen naar een hoger of lager niveau.

Bij de betere doe-het-zelf zaak kun je een rolsteiger huren voor een hele schappelijke prijs. Daarnaast kun je uiteraard ook overwegen een steiger te kopen. Een steiger is namelijk niet alleen handig bij een sporadische verfbeurt, maar ook bij andere klussen, zoals het lappen van de ramen of het schoonmaken van de overkapping.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je de juiste materialen en hulpmiddelen in huis hebt, voordat je aan een klus begint. Het bespaart je een hoop tijd en energie. Bovendien garandeert het je veiligheid. Het is niet voor niets dat we vaak zeggen dat het gemak de mens dient.

0