Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Welke fouten maken we met scheren?

Posted on

Scheren. Velen van ons hebben het vroeger geleerd van onze broers, vader, of anderen waar je de badkamer mee deelde. Uiteraard heeft iedereen daarin zijn eigen manier gevonden die op die manier wordt overgedragen. Maar wie zegt dat dat de juiste is? Niemand van ons gaat op een cursus baard scheren en wij mannen zullen onderling ook niet echt ervaringen uitwisselen. Niet omdat we dat niet willen, maar er zijn wel betere gespreksonderwerpen te bedenken. Daarom helpen wij! Wij schreven al eerder over hoe je je baardgroei kunt stimuleren en hieronder gaan we in op het scheren. We zeggen je daar niet bij hoe je je moet scheren, we vertellen je alleen wat in ieder geval niet goed is om te doen als je je gaat scheren.

Vervang je scheermesjes op tijd

Vaak gaan we te lang door met hetzelfde scheermesje. Dit komt omdat je je met een bot scheermesje ook kunt scheren. Vaak merk je pas dat deze bot is als je een nieuwe gaat gebruiken. Botte scheermesjes hebben echter grote gevolgen voor jouw scheerresultaat. Hoe langer je je mesje namelijk gebruikt, hoe meer bacteriën, dode huidcellen, scheerschuim en haartjes er in blijven hangen. Niet erg hygiënisch dus. Wanneer je vervolgens weer met dit mesje gaat scheren, heb je kans op rode bultjes, irritaties en jeuk.

uitgebreid scheren

Kwaliteit boven kwantiteit

Scheermesjes gaan behoorlijk lang mee en zijn er tegenwoordig in alle prijsklassen. Als we je één tip mogen geven: ga niet voor de goedkoopste optie, maar verkies kwaliteit boven kwantiteit. Zo zijn er tegenwoordig scheersystemen die je beschermen tijdens het scheren. Deze zijn te alle tijde beter dan goedkope mesjes. Zeker omdat je best even doet met een scheermesje, kun je er beter iets meer aan uitgeven.

Niet alle haren groeien dezelfde richting op

Je zult ongetwijfeld gemerkt hebben dat niet alle stukken haar van je baard dezelfde kant op groeien. Mocht jij dus die persoon zijn die vrolijk heel zijn baard in rechte lijnen van boven naar beneden scheert, dan moet je die ‚techniek’ gaan herzien. Je krijgt, doordat de haren niet allemaal dezelfde kant op groeien, dus geen gelijkmatig resultaat. 

scheren

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het maakt niet uit hoe je je baard scheert, maar iets dat je nooit, maar dan ook nooit mag vergeten, is een goede voorbereiding. Dit zal ervoor zorgen dat je een beter resultaat krijgt en ook je huid zal hier blij mee zijn. Wat houdt die voorbereiding dan in? Het enige dat je nodig hebt is warm water. Van warmte gaan je poriën namelijk open staan en hierdoor zul je een gladder resultaat krijgen van het scheren. Zorg dus dat je je gezicht goed nat maakt met warm water. Voor extra luxe kun je zelfs een kleine natte handdoek voor 30 seconden in de magnetron leggen en daarna op het gezicht houden. Weinig tijd in de ochtend? Een simpele warme douche doet ook wonderen! 

Geef een nieuwe scheermethode de tijd om te wennen

Veel mannen die bijvoorbeeld het gebruik van wegwerpmesjes beu zijn, stappen over op elektrisch scheren. Wanneer ze er vervolgens niet het gewenste resultaat mee bereiken, geven ze op en gaan ze terug naar het oude systeem. Niet doen! We moedigen je juist aan om door te gaan. Ook dit nieuwe systeem werkt namelijk, je hebt alleen nog niet de juiste techniek ontwikkeld. Geef het een aantal weken en je zult zien hoe makkelijk en handig deze manier voor jou is. Goed werk heeft tijd nodig en gewenning ook.

beste manier van scheren

Koop scheerschuim waar vet in zit

Helaas worden de meeste soorten scheerschuim tegenwoordig zo goedkoop mogelijk gemaakt. Dit betekent dat er bespaard wordt op écht effectieve ingrediënten. Het belangrijkste dat er namelijk in een scheerproduct moet zitten, is een middel die de huid beschermd tegen het scherpe mes. Er wordt voor dit middel gebruik gemaakt van vet. Echter is dit juist het ingrediënt dat in veel scheerproducten uit een bus geskipt wordt. Let daar dus op bij de aanschaf, want het percentage vet in het scheerschuim bepaald of je huid geïrriteerd raakt of niet. Ideaal zou daarom zijn, dat een scheerschuim veel vet bevat en wordt opgeschuimd met een scheerborstel die van tevoren is doordrenkt in water. Hierdoor zal je je resultaat verbeteren. 

je uitgebreid scheren

Bespaar met een duurder systeem

Een fout die veel mannen maken bij het kiezen van een scheermethode, is dat ze focussen op de kosten en het gemak op de korte termijn. Het onderhouden van je baard kan een dure hobby zijn, maar het probleem met lage korte termijn kosten, is dat het op de lange termijn wel een stuk duurder wordt. Voor een kwalitatief scheersysteem leg je echter in het begin veel geld neer en ben je op de lange termijn een stuk goedkoper uit. Het is het dus zeker waard om hier ook eens naar te kijken. Grote kans dat je eigenlijk geld bespaard met een duurder systeem!

0