Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Welke autoverzekering past het beste bij jou? De handigste tips om te kiezen!

Posted on

Het uitkiezen van een goed dekkende én voordelige autoverzekering is niet zo gemakkelijk als veel mensen denken. Er is namelijk nogal wat keuze op dit gebied, terwijl ook de prijzen, voorwaarden en het soort dekking uiteenlopen. Hoe bepaal je nu efficiënt welke autoverzekering qua dekking, prijs en voorwaarden het beste bij jou past? Hieronder vind je handige tips om een goede keuze te maken.

Gebruik een goede online vergelijkingstool
Wanneer je een geschikte verzekering voor je auto zoekt en die eerlijk op allerlei onderdelen wilt vergelijken, is het aan te raden om een betrouwbare online vergelijker te gebruiken. Zo kun je snel en eenvoudig een autoverzekering vergelijken op geld.nl, om zo de beste prijs en voorwaarden in de wacht te slepen.

Maak een goede keuze qua soort dekking
In principe zijn er drie hoofdsoorten als het op de dekking aankomt. Deze zijn de WA-verzekering, de beperkte casco en de uitgebreide casco. Laatstgenoemde variant wordt ook wel all-risk genoemd. Wanner je een nieuwe of nagenoeg nieuwe auto hebt, is het uitgebreide casco, dus all-risk verzekeren, aan te raden. Je krijgt dan een ruime vergoeding als jouw relatief auto om welke reden dan ook beschadigd of total loss raakt. Heb je een oud, tweedehands autootje, dan kun je meestal volstaan met een basis WA-verzekering. Dit type verzekering is namelijk aanzienlijk goedkoper dan een all-risk variant en biedt ook de benodigde wettelijke dekking.

Zijn er aanvullende dekkingen nodig?
Bij professionele aanbieders van autoverzekeringen kun je altijd terecht voor extra, aanvullende dekkingen boven op standaardverzekeringen. Reguliere, standaard WA-verzekeringen dekken bij lange na niet alle schadegevallen. Mocht je met een beperkte WA-verzekering schade oplopen, dan is het maar de vraag wat er wel en niet is gedekt. Het is bijvoorbeeld aan te raden om te kiezen voor een aanvullende ongevallenverzekering voor inzittenden. Ook een schadeverzekering voor eventuele passagiers kan je een hoop ellende besparen, mocht er een ongeval gebeuren waarbij je zelf niet vrijuit gaat. Ten slotte is kan het slim zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Mocht je in een juridische conflict verzeild raken door een auto-ongeluk of schadegeval, dan kun je rekenen op gratis juridische steun door een verzekeringsexpert.

Diverse verzekeringsmaatschappijen
Er zijn tientallen verzekeringsmaatschappijen die autoverzekeringen aanbieden. Ook hierin moet je dus een keuze maken. Let hierbij zeker niet alleen op de prijs. Houd ook de dekking en reputatie van de aanbieder in de gaten. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die veel beloven, maar er alles aan doen om niet te hoeven uitkeren.

0