Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Welke auto werkt op een eerste date?

Was je date niet onder de indruk van je auto? Dat zou heel goed kunnen want vrouwen hebben duidelijk een andere smaak in auto’s dan mannen. Wat vrouwen aantrekkelijk vinden aan een auto kan nog weleens verschillen van jouw persoonlijke smaak. Nu hoef je natuurlijk geen andere auto voor het daten te kopen, maar misschien is het wel handig om te weten wat vrouwen mooi vinden bij auto’s. 

Smaken verschillen

Misschien kun je de auto van een familielid lenen, als je écht indruk wilt maken op je eerste date. Alhoewel een geslaagde date natuurlijk niet afhangt van het type auto dat je rijdt. Sterker nog, het zou helemaal niet belangrijk moeten zijn. Maar, zeg eerlijk, je wilt natuurlijk wél weten wat vrouwen aantrekkelijk vinden aan een auto en daar is gelukkig onderzoek naar gedaan. Het Amerikaanse RoadLoans heeft een onderzoekje gedaan naar de verschillen. Wat vinden mannen aantrekkelijke auto’s en hoe denken de vrouwen hierover? Het leverde een aantal bijzondere resultaten op. Natuurlijk zijn dat wel vragen die gesteld zijn aan Amerikaanse vrouwen. 

De smaak van de Amerikaanse vrouwen

In Amerika vonden vrouwen de bestuurder van een Ford helemaal te gek. Natuurlijk het liefst een zwarte pick-up. Helaas zijn deze pick-ups hier niet zo makkelijk te verkrijgen dus we gaan door voor de tweede plek. Hier staat de sportwagen, met de voorkeur voor de kleur Shadow Black. Op de derde plaats staat een SUV en op de vierde plaats een sedan. De hybride auto scoort niet zo goed bij de dames, met slechts 9 procent staat hij op de vijfde plaats. Maar het kan nog erger: een mini-van wordt echt als niet aantrekkelijk gezien. Slechts 2 procent van de vrouwen vindt dit een leuke auto.

En de kleur?

Wat voor een vrouw erg belangrijk is, is dat de auto schoon is. Zowel vanbinnen als vanbuiten. Een auto waar je vieze sporttas in staat of de lege chipszakken in liggen, valt niet in de smaak. Die stinkende sporttas kan waarschijnlijk ook niemand waarderen, dus daarin begrijpen we die vrouwen wel. Wat het merk betreft vallen de Amerikaanse vrouwen in eerste instantie voor Ford, daarna Chevrolet en dan een Porsche. Wat de kleuren betreft, heeft het grootste deel van de vrouwen een voorkeur voor een zwarte auto. Daarna komt zilver en dan rood.

Wat je zelf kiest

Gelukkig heeft je potentiële date niet over alles een mening. Je mag zelf bepalen welke velgen je neemt en of je diesel of benzine rijdt. De auto verzekeren kun je ook helemaal zelf doen, zonder dat je date er een mening over zal hebben. Maar het beste nieuws is misschien nog wel dat je in Nederland woont waar de dames een hele andere smaak hebben. Die eerste date blijft dus net zo spannend, want de smaak van Nederlandse dames is nog niet onderzocht.

0