Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Welk abonnement is het meest geschikt voor mijn zoon of dochter?

Steeds meer kinderen zijn in het bezit van een smartphone. Het is tegenwoordig zelfs zo dat meer dan negentig procent van de twaalfjarigen in het bezit is van een smartphone. Grote kans dus dat jouw kind er ook een heeft of je momenteel probeert te overtuigen er een voor hen te kopen. Als ouder is het lastig om te gaan met het telefoongebruik van je kind. Welk telefoonabonnement voor mijn kind is dan ook een vraag waar veel ouders mee kampen.

Welk telefoonabonnement voor mijn kind?

Welk abonnement het meest geschikt is voor jouw kind, is vooral afhankelijk van het telefoongebruik van jouw kind. Een andere factor die meespeelt is natuurlijk hoeveel jij uit wil geven aan het abonnement van je kind. Abonnementen bestaan vaak uit mobiele data, belminuten en soms sms’jes en een toestel dat wel of niet bij het abonnement zit.

Wel of geen toestel erbij?

De kans is enorm groot dat jouw zoon of dochter graag rond wil lopen met de nieuwste IPhone of een ander recentelijk model. Vaak zijn deze erg duur. Door de aanschaf van een mobiel te koppelen aan een abonnement, wordt de aanschafprijs uitgesmeerd over een periode van 12 of 48 maanden. Let wel op dat je dan uiteindelijk toch meer betaalt dan wanneer je het toestel eerst los aanschaft.

Daarnaast zijn veel kinderen ook niet zuinig met hun spullen. De kans dat het scherm van de telefoon een keer kapot gaat is groot. Verder wordt op veel (middelbare) scholen ook gestolen. Als je een duur toestel neemt, kies dan wel voor een verzekering hierbij.

Wel of geen onbeperkt internet?

De meeste kinderen zijn een groot gedeelte van de dag in de weer met hun mobiele toestel. Ze maken Snapchats, zitten op Instagram of kijken filmpjes op YouTube. Soms gebeurt dit ook buiten of vergeten zij de Wi-Fi uit te zetten. Dit kan tot gevolg hebben dat zij over hun bundel heengaan waardoor er aan het einde van de maand een torenhoge rekening verschijnt. Daarnaast is het ook niet fijn als je kind je in gevallen van nood niet meer kan bereiken. Denk dus goed na of je een abonnement wil met een onbeperkte databundel. Het is een stuk duurder, maar dan heb je ook wat.         

0