Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Weekje op vakantie boeken? Wat dacht je van Mallorca?

Posted on

Palma de Mallorca is echt een toeristentrekker met diverse bezienswaardigheden voor jou in petto. Ben je nog op zoek naar een vakantiebestemming om deze winter lekker aan de kou te ontsnappen, dan is Mallorca een perfecte bestemming. Ook een last minute naar Palma de Mallorca boeken is geen probleem.  Hieronder vind je al enkele redenen om de hoofdstad van Mallorca te bezoeken.

Handige bussen voor jou als toerist

Palma de Mallorca is helemaal ingesteld op de tours met diverse bussen waar je zo mee kunt rijden, zo vaak als je wilt. Ideaal om jouw vakantie mee te rijden en zo zonder problemen van bestemming naar bestemming te reizen. De lokale gidsen vertellen in de bus over de diverse bezienswaardigheden, een echte aanrader dus.

Castell Bellver

Wanneer je houdt van diverse oude kastelen en overblijfselen van een oude tijd, dan mag je dit kasteel niet missen. Het komt ergens uit de 14e eeuw en is vaker gebruikt voor diverse (militaire) doeleinden, maar tegenwoordig kan je het bezoeken als gevestigd museum met een interessante geschiedenis.

Plaza Mayor

Dit is een naam die ook al voorkomt in Madrid en zal dus voor sommigen bekend terrein zijn: dit is een prachtige boulevard die op dezelfde manier is opgezet en een heerlijke plek is om te vertoeven en geeft de mogelijkheid om diverse leuke winkels te bezoeken.

Paleis van Almudaina

Erg interessant om te bezoeken is het paleis van Almudaina. Ook dit is een stuk geschiedenis uit de 14e eeuw waarbij nog veel intact is gebleven. Het gebouw is dankzij renovaties te bezoeken door toeristen. Naast het paleis vind je ook de kathedraal La Sue, waar je mooie foto’s kunt schieten. Dit prachtig bouwwerk stamt uit de 13e eeuw en zal een flinke indruk achterlaten wanneer je deze bezoekt. Daarnaast kan het ook leuk zijn om de baden van Banys Arabs een bezoekje te brengen. Deze baden zijn eveneens een interessante plek om te bezoeken.

Palau March

Ook dit kan een zeer goede keuze zijn als je graag musea bezoekt. Dit is een zeer prachtig museum met een goed uitzicht op de hoofdstad. Je kunt diverse kunstwerken bezichtigen.

Vergeet niet de lekkere hapjes

Natuurlijk staat Spanje bekend om de diverse lekkere hapjes, ookwel tapas, genoemd waar je tijdens je trips van kunt genieten in diverse bars/restaurants. Als je dus een leuke en cultuurrijke ervaring wilt opdoen, boek dan een last minute naar Palma de Mallorca.  

0