Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat te doen met het avondeten? 5 tips om keukeninspiratie op te doen

Posted on

Mannen in de keuken en keuken inspiratie, het botst vaak. Wat eet ik vanavond? Wellicht een veel gehoorde uitroep in vele huiskamers. Mannen zijn vooral op zoek naar makkelijke recepten en wanneer ze zelf koken meestal ook naar avondeten voor 1 persoon. Raak je als man verdwaald in de jungle van kookgerelateerde onderwerpen? Lees hieronder hoe je snel aan degelijk eten op je bord geraakt.

Zoek het niet te ver

Inspiratie om te koken opdoen kan soms heel eenvoudig. Trek eens je koelkast en voorraadkast open. Ongetwijfeld zitten daar nog restjes in waar je mee aan de slag kan. Een omelet, salade, soepje en roerbakschotel zijn gauw klaar. Het zou zonde zijn om eten weg te gooien en je geldbeugel is er blij mee.

kookboek voor mannen

Een goed boek doet wonderen

Wil je liever nalezen hoe je iets klaarmaakt? Keuken inspiratie kan ook komen uit een kookboek. Misschien heb je er nog van je grootmoeder. Recepten doorstaan de tand des tijds. Of misschien kreeg je als hint een kookboek cadeau van je vriendin. Neem de tijd om te bladeren. Oh ja, gebruik een bladwijzer of post-itje, zodat je je favoriete recept de volgende keer snel terugvindt.

Culinair genot met magazines

Kijk in de krantenwinkel eens verder dan je neus lang is en waag je aan de stand met kooktijdschriften. Heel veel kans dat je onmiddellijk geprikkeld wordt door de prachtige foto’s. Gratis kan trouwens ook. Veel supermarkten bieden hun klanten gratis magazines met kooktips aan. Aangezien meer en meer huishoudens uit singles bestaan, vind je er vaak avondeten voor 1 persoon.

Digitaal koken

Mannen zoeken voor alles online hun heil, dus ook voor koken. Je hoeft maar de zoekterm “recepten” in te tikken en je krijgt al direct een immens gamma zoekresultaten. Op vele sites kan je je recepten ook bewaren. Geen keukengenie? Google dan op makkelijke recepten. En het kan nog levendiger. Zet je tv of computer aan en laat je op YouTube, Netflix of een tv-kanaal inspireren door een al dan niet professionele chef. Je hulpkreet van daarnet “wat eet ik vanavond” zal nooit meer problematisch zijn.

koken voor mannen

Koken met een plan

Hoe je ook je recept gevonden hebt, koken doe je met een plan. Mannen in de keuken willen niet veel tijd verliezen. Zoek een vast moment en bedenk alles voor een hele week. Zo hoef je ook minder vaak boodschappen te doen en heb je meer tijd voor … andere mannenzaken.

0