Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat kunnen we leren van succesvolle mensen?

Posted on

Succesvol zijn is iets wat velen van ons nastreven. Wat deze successen moeten zijn, is voor iedereen anders. Echter, om dat succes te behalen zien we bij mensen die dat is gelukt, zoals Elon Musk en Jeff Bezos, vaak dezelfde gewoontes. Wij hebben die eens onder de loep genomen om te kijken wat die gewoonten zijn. Nu is het natuurlijk niet zo dat het opvolgen van onderstaand lijstje succes gegarandeerd, maar het kan er zeker bij helpen! We informeerden je al hoe je succesvol kunt beleggen. Lees dan ook verder om te weten te komen welke gewoontes jou kunnen helpen succesvoller te zijn. 

Iedereen richt zijn leven op zijn eigen manier in, en daar horen ook bepaalde gewoontes bij. De ene moet elke dag een bepaalde afstand hardlopen, terwijl de ander juist naar manieren zoekt om het lijf rust te geven. Ondanks dat iedereen wat anders doet zijn er tussen de meer succesvolle mensen wel gelijkenissen te vinden in wat kan werken om dergelijk succes te behalen. Welke dat zijn lees je hieronder.

Het nut van doelen stellen

Het is een logisch iets om doelen te stellen, maar lang niet iedereen doet dit. Doelen stellen en nog belangrijker er elke dag aan werken geven je een punt aan de horizon om naar toe te werken. Wanneer je doelen stelt, schrijf deze dan op in je agenda, of natuurlijk ergens anders. Zorg er in ieder geval voor dat je dat doel, of die doelen, iedere dag terug kan zien… en doe dat ook! Door dit doel onderdeel te maken van je dagelijkse routine, zal dit eerder bereikt worden.

wat doen succesvolle mensen

Spreek je ambities uit

Het is meer dan prima om te laten zien dat je hard werkt en om je ambities te tonen. Natuurlijk betekent dit niet dat je arrogant moet doen, maar door te laten zien waar je mee bezig bent en je ambities uit te spreken zou je andere mensen juist kunnen inspireren. Daarnaast helpt dit ook om mensen te vinden die jou op weg kunnen helpen en op die manier je doelen sneller te bereiken.

Sport regelmatig

Wanneer je het druk hebt is het makkelijk om zaken als sporten over te slaan of uit te stellen. Vaak zijn onze dagen al erg gevuld en om dan de stap naar het sporten te zetten terwijl je eindelijk klaar bent met de overige zaken, is niet altijd even gemakkelijk. Maar probeer hier in je drukke rooster tijd voor vrij te blijven maken. Sporten is niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je mentale gezondheid, daarnaast kan het ook helpen om productiever te zijn en gedachten te ordenen.

leren van succesvolle mensen

Kijk goed naar je uitgavenpatroon

Wees doordacht in de uitgave die je doet en hiermee bedoelen we niet dat je gierig moet zijn. Het gaat erom dat je nadenkt over waar je geld aan uitgeeft en waar je geen geld aan uit wil geven. Op deze manier kun je financieel onafhankelijk blijven en geld apart zetten. Geld dat je misschien in de toekomst nodig hebt om de gestelde doelen te behalen.

Probeer je inkomsten te spreiden

We zien bij veel succesvolle mensen dat zij meer dan één inkomstenbron hebben, zodat zij nergens compleet afhankelijk van zijn. Je zou voor jezelf kunnen nadenken hoe jij extra geld kan verdienen. Misschien dat je over bepaalde kennis beschikt, waar je geld mee kunt verdienen of misschien kun je een kamer of auto verhuren. Ga eens grondig door je zolder of schuur en wie weet kan wat daar ligt nog een extra bron van inkomsten zijn.

succesvolle mensen

Begin de dag op tijd

Veel succesvolle mensen kiezen ervoor om extra vroeg op te staan. Bijvoorbeeld Amazon oprichter Jeff Bezos. Hij kiest er ook voor om geen wekker te gebruiken, dit levert volgens hem alleen maar stress op. Het voordeel van vroeg opstaan is dat je de tijd kan nemen voor je eigen ochtendritueel. Je kunt de ochtend gebruiken om alvast te gaan sporten, mediteren of om op je gemak het nieuws van die dag door te nemen. Wanneer je in de ochtend een moment voor jezelf neemt kun je de rest van de dag profijt hebben van deze goede start en we zien dat veel succesvolle mensen op deze manier de dag starten.

Informeer jezelf en lees boeken

Als je de nieuwe Bill Gates wil worden, dan is het aan te raden om veel boeken te lezen. Vooral non-fictie en zelfhulp boeken kunnen je verder helpen. Een goede manier om een bredere kennis te krijgen en je weet wat ze zeggen: kennis is macht.

Analyseer situaties

Veel succesvolle mensen kunnen op een analytische manier denken en een situatie goed overzien. Dit helpt ook bij het plannen en behalen van doelen. Dit komt omdat zij de tijd nemen om te zien welke stappen er genomen moeten worden om een doel te halen en dan pas actie ondernemen. Dus neem ook voor jezelf de tijd om een situatie, te analyseren en plan vervolgens de acties je moet ondernemen om je doelen te behalen.

succes hebben

Om succesvol te zijn, of te worden, is het goed om jezelf te blijven reflecteren op je eigen handelen. Neem hier per dag 10 tot 15 minuten de tijd voor. Zo geef je jezelf de tijd om te leren van je fouten. Voor veel mensen werkt het goed om dit schriftelijk bij te houden, zodat het een document wordt waar je af en toe op terug kunt vallen.

0