Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat kun je verwachten als je voor het eerst op een circuit gaat rijden?

In tegenstelling tot de openbare weg kun je op racecircuits het volledige potentieel van je auto ontdekken. Een gesloten circuit is de perfecte plek om op een verantwoorde manier je lust voor snelheid te bevredigen. Als je het soort chauffeur bent dat van serieuze snelheid houdt, maar niet de kans hebt gehad om dit op een circuit te proberen, kunnen we je vertellen dat er niets is dat erop lijkt!. Maar wat kun je verwachten van je eerste rondjes op het circuit?

In het begin kan een circuit misschien een beetje overweldigend overkomen, maar het kan snel verslavend worden! Cursussen en circuit ervaringen vormen de beste toegang tot eventuele races. Er zijn wel verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, waaronder de grootte van de klas, de sessie-activiteit en het soort voertuig dat je gaat besturen.

Afhankelijk van het programma dat je kiest, kun je technieken verwerven die van toepassing zijn op zowel racen als straat rijden. Hoewel we denken dat het volgen van een cursus voor je eerste keer absoluut de beste keuze is, kun je een openbare circuitdag zoeken en je eigen auto meenemen. Als je ervoor kiest om in je auto te rijden, onthoud dan dat veel verzekeringspolissen racen niet dekken, dus je zult eerst met hen moeten overleggen.

voor het eerst op een circuit rijden

Elke auto waar je mee het circuit op gaat, moet betrouwbaar en in topconditie zijn. Zoals je je kunt voorstellen, moet je niet gaan rijden in een auto met mechanische problemen. Zorg er dan ook voor dat alle veiligheidssystemen zoals ABS, tractiecontroles, SRS, veiligheidsgordels in goede staat verkeren. Controleer of er geen vloeistof lekt en of de staat en druk van de banden goed is.

Bijna alle circuits hebben een helm vereiste, dus schaf er een aan voor je circuitdag, of leen er een bij het circuit. Zorg ervoor dat deze comfortabel zit, maar niet te los. Kies er een die is gecertificeerd!

Met het oog op veiligheid wil je als beginnende racer absoluut op tijd aankomen en een goede plaats krijgen op de coureurs vergadering. Daar krijg je de plattegrond van het circuit te zien, inclusief regels, voorschriften, een vlag demonstratie en procedures die deelnemers moeten kennen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft… en plezier heeft!

dit kun je verwachten als je voor het eerst op een circuit gaat rijden

Beginners worden meestal toegewezen aan een beginnende groep, dus ervaringsniveaus en snelheden variëren niet te veel binnen een sessie. Vooruitgang in je eigen tempo. Het leren van goede technieken zal leiden tot betere rondetijden. Zoals bij elke nieuwe vaardigheid, baart oefening kunst!

0