Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat kun je doen tegen erfelijk haaruitval?

Posted on

Erfelijk haaruitval hoef je niet lijdelijk te ondergaan

Als je last hebt van erfelijk haaruitval, ben je niet te benijden. Veel mensen denken dat er niks gedaan kan worden tegen haaruitval. Gelukkig zijn er tegenwoordig methoden en middelen die zorgen dat het uitvallen van de haren minder wordt, ook als dat erfelijk bepaald is. Of je nu een man bent of een vrouw: je hoeft dus niet te wanhopen als je erachter komt dat jouw haar dunner wordt.

Waardoor valt het haar uit?

Bij mannen kan het geproduceerde hormoon testosteron zich omzetten in dihydrotestosteron (DHT). Als de mannelijke haarzakjes gevoelig blijken te zijn voor dit hormoon, kan dit leiden tot het verschrompelen van de haarzakjes en zo erfelijk haaruitval veroorzaken. Door het hormoon groeien de haren korter, waardoor ze feitelijk kleiner worden en verschrompelen. Hierdoor wordt het haar dunner en raakt los uit de huid. Het gevolg: kale plekken op het hoofd.

Welke oplossingen zijn er voor erfelijk haaruitval?

Er zijn gelukkig diverse oplossingen en remedies tegen erfelijk haaruitval. Een bekend middel zijn zogenoemde big-3 producten. Big-3 producten, verkrijgbaar op Verbeterhaar.nl, zijn diverse soorten lotions met diverse ingrediënten die erfelijk haaruitval tegengaan. Dit doen ze door de groei van haar te bevorderen en daarnaast door de in gang gezette haaruitval af te remmen. In feite bestaan er twee soorten hoofdlotion die gebruikt kunnen worden. De eerste variant heet Minoxidil. Dit middel was de eerste lotion soort die in Nederland op de markt is gekomen tegen haaruitval. Minoxidil is al enige tijd niet meer in drogisterijen en apotheken verkrijgbaar, wat te maken heeft met het feit dat deze lotion aangemerkt is als geneesmiddel. Dat heeft mede met de vervelende bijwerkingen van deze lotion te maken. Gebruikers krijgen regelmatig last van nare bijeffecten als migraine, irritatie van de huid en het ontstaan van donkere kringen rond de ogen. De andere lotion tegen het uitvallen van haar, Spectral DNC -N met Nanoxidil, is wel zonder doktersrecept verkrijgbaar via internet en drogisterijen. En dit middel blijkt effectief te werken om haaruitval tegen te gaan. Hoe werkt Nanoxidil precies en waarom is dit middel een goede manier om haaruitval tegen te gaan?

Hoe werkt Nanoxidil?

De belangrijkste werking van Nanoxidil is dat deze lotion de opname van dihydrotestosteron in het haar tegengaat. Verder stimuleert deze lotion de celgroei in het haar tijdens het groeiproces, ook wel de anagenese (groeifase) van het haar genoemd. Ook tijdens de zogenaamde rustfase in het groeiproces van het haar, de telogene fase genoemd, zorgt deze lotion voor een stimulans van de celgroei. De resultaten van het middel Nanoxidil, zo blijkt uit onderzoek, zijn meer dan positief. Een onderzoek onder 250 mensen toonde aan dat 93 procent merkte dat de haaruitval afnam, 83 procent constateerde dat het haar begon aan te groeien en 80 procent concludeerde dat het haar kapsel aanzienlijk verbeterde door gebruik van de lotion.
Heb je last van erfelijk haaruitval? Vraag met het adviesformulier op Verbeterhaar.nl gratis advies aan.

0