Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat kost een travelcard en wat heb je als ondernemer aan deze tankpas?

Posted on

Tankpassen zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Niet alleen als particulier, maar ook als ondernemer kun je tankpassen inzetten voor je personeel en profiteren van de diverse voordelen die deze passen te bieden hebben. Een bekend tankpas is de Travelcard, een universele kaart die bij meerdere tankstations gebruikt kan worden en veel voordelen heeft. Wat is er zo aantrekkelijk aan de Travelcard? Waarom is deze tankpas met name geschikt voor eigenaren van transportondernemingen of bedrijven met veel reizende accountmanagers in dienst? En, ook niet onbelangrijk, wat kost een Travelcard nu precies?

Waarom is een Travelcard voordelig?

Een Travelcard is om meerdere redenen aantrekkelijk voor ondernemers. Ten eerste levert gebruikmaken van tankpassen veel tijdwinst op, omdat het administratieve werk (je bent van de bonnetjes af) niet meer gedaan hoeft te worden. Tankbeurten van jouw personeel worden voortaan automatisch, via de Travelcard, geregistreerd. Fijn is daarbij, dat is een tweede pluspunt van de Travelcard, dat deze tankkaart bij nagenoeg alle tankstations te gebruiken is. Als ondernemer kun je jouw Travelcard naar eigen wens samenstellen. Zo bepaal jezelf bij welke tankstations de pas gebruikt kan worden. Verder is het mogelijk om allerlei extra’s toe te voegen aan de tankpassen van Travelcard. Denk bijvoorbeeld aan autowasbeurten, pechhulp, elektrisch kunnen laden, overal in Europa kunnen tanken, vrij parkeren op speciale plekken, algemeen onderhoud en vervangende auto’s of bussen bij pechgevallen of schade. Als ondernemer heb je met een Travelcard de zekerheid dat de bedrijfsvoering en werkzaamheden van jouw personeel altijd door kunnen gaan. En dat geeft wel zo’n fijn gevoel.

Wat kost een Travelcard eigenlijk?

De kosten van een Travelcard zijn van diverse factoren afhankelijk. Bepalend zijn onder meer het aantal tankpassen dat je afneemt, de gebruiksmogelijkheden van de pas en het toevoegen van een of meer extra diensten. Standaard pasjes in een aantal van 1 t/m 3 kosten per jaar 9,03 euro, zonder extra’s. Bij 51 tot 100 passen daalt de stukprijs al aanzienlijk naar 3,08 euro. Hierbij kun je allerlei extra’s aan de pas toevoegen, die per staffel meerkosten opleveren. Zo kun je voor een toeslag van €0,30 overal in de Benelux tanken met de pas. Voor 0,25 eurocent kun je als extra kiezen voor straatparkeren met Yellowbrick. Een fraaie optie is ook het toevoegen van pechhulp in Nederland, inclusief vervangend vervoer, voor slechts 5,75 euro per jaar per pas. En zo zijn er nog tal van andere mogelijkheden om als ondernemer jouw Travelcard te personaliseren!

0