Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat je moet weten over wiet

Posted on

Als je voor het eerst wiet gaat gebruiken of dit al wel eens hebt gedaan maar het nog een keer wil doen is het verstandig om je voor gebruik goed in te lezen. Zo weet je wat je kunt verwachten en wat je moet doen. Doe het sowieso altijd samen met iemand, zodat je ook op elkaar kunt letten en elkaar kunt helpen. Als het over wiet gaat wordt vaak al snel de vergelijking gemaakt met alcohol. Het gaat dan over wat beter of slechter voor je is en hoe verslavend beide middelen zijn. Over alcohol zijn al vele onderzoeken bekend, maar het onderzoek naar wiet staat nog in de kinderschoenen. In deze blog vertellen we je daarom alles dat je moet weten over wiet. 

Gebruik met mate

Net als bij alles in het leven geldt ook voor wiet dat teveel nooit goed is. Als je het af en toe gebruikt kan het geen kwaad, net als met alcohol dus eigenlijk. Je kunt ervan genieten, als je het maar met mate doet. Een goede manier om je gebruik in de hand te houden is het zelf wiet laten groeien. Het is leuk om te doen en je weet dat je ook niet teveel hebt, omdat je maximaal vijf planten zelf mag groeien volgens het gedoogbeleid. Dus als je groene vingers hebt, kijk dan eens rond bij bijvoorbeeld Royal Queen Seeds. Daar vind je meer informatie over de verschillende soorten wietzaden die er zijn en die je kunt gebruiken voor je eigen planten. 

Mogelijke bij-effecten

Er zit verschil tussen hasj en wiet, het komt van dezelfde plant maar ze zijn anders. Wiet is de gedroogde bloem van de plant en hasj is de samengeperste hars. Het gebruik van hasj of wiet kan van invloed zijn op je gemoedstoestand, het kan zowel vrolijke als angstige gevoelens bij je oproepen. Je moet dus altijd voorzichtig zijn en zorgen dat je zeker weet dat je het goede product hebt. Wees vooral extra voorzichtig als gevoelig bent voor negatieve gedachten en gevoelens of psychische klachten hebt. Let daarom altijd goed op jezelf en anderen als je rookt. 

Royal Queen Seeds

Als je je eigen wietplanten wil laten groeien moet je wel de goede wietzaden in huis hebben. Die bestel je gemakkelijk online bij bijvoorbeeld Royal Queen Seeds. Deze partij weet alles over de juiste zaden en waar ze precies voor zijn. De site heeft veel goede reviews en we raden sowieso aan om daar op te letten bij het online bestellen. Betrouwbare sites zijn over het algemeen te herkennen aan de reviews. 

0