Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat je allemaal nodig hebt als je gaat kickboksen

Posted on

Kickboksen is al lange tijd een populaire sport in Nederland. Wij hebben als land dan ook enkele van de grootste namen in de sport voortgebracht en misschien is dat ook wel de reden dat het zo ongekend populair blijft in Nederland. Aangezien je niet zomaar kunt beginnen en wel een paar zaken moet aanschaffen, zetten wij op een rijtje wat die dingen zijn.

Volledige outfit is niet meteen nodig

Als je net begint met kickboksen hoef je nog niet te investeren in een volledige outfit en alle andere benodigdheden. Zo zul je niet meteen een bitje hoeven aan te schaffen, maar is het wel verstandig om boks handschoenen aan te schaffen. Wil je boks handschoenen online kopen, zorg dan dat je duidelijk hebt welke maat en hardheid je moet hebben.

Kickboks kleding

Er is heel veel speciale kickboks kleding te verkrijgen, maar in het begin heb je aan gewone sportkleding voldoende. Een t-shirt met daaronder een lange- of korte broek is meer dan voldoende. Let wel op dat er geen ritsen of andere ‘uitsteeksels’ aan zitten waar jij of je sparrings partner zich aan kan bezeren. Verder moet de kleding niet te strak, maar ook niet te los zitten. Het belangrijkste kenmerk van kickboks kleding is dat het dun is en makkelijk zweet afvoert. Er is echter tal van kleding die dat ook kunnen.

Koop de juiste handschoenen

Handschoenen kun je kopen, maar ook op een sportschool huren. Zeker de eerste paar lessen is dit aan te raden, zodat je zonder veel kosten te maken eens van de sport kunt proeven. Als je eenmaal besluit om je eigen bokshandschoenen te kopen, moet je je goed laten informeren over de maat. Dit kan in een winkel, maar natuurlijk ook online. Er zijn kickbokshandschoenen met een klittenband sluiting of met een veter. Klittenband is wel het handigste, omdat je die alleen kunt aantrekken.

Handschoenen van katoen of leder

Een andere overweging die je moet maken, is het materiaal waar de handschoenen van zijn gemaakt. Je kunt kiezen voor PU (nep leer) of echt leer. Echt lederen handschoenen gaan langer mee en ze beschermen je handen beter. Hoewel ze duurder zijn, is een goede bescherming tijdens het kickboksen wel belangrijk. Dus wij adviseren wel om kick bokshandschoenen van echt leer te nemen.

Scheenbeschermers

We raden aan om vanaf het begin al wel scheenbeschermers te dragen, die vangen namelijk de klappen op bij het trappen. Aangezien deze niet mogen afzakken of wegschuiven is het ook hier belangrijk dat je de juiste maat en pasvorm aanschaft. Zowel de katoenen- als de lederen beenbeschermers werken goed, het is persoonlijk welke je het fijnste vindt.

0