Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat is beter, ‘s ochtends douchen of ‘s avonds douchen?

Eenmaal per dag een douche nemen is voor de meeste mensen heel normaal. Alleen kunnen de douche gewoontes per persoon verschillend zijn. Zo zal de één het heerlijk vinden om ‘s ochtends onder de regendouche te staan, terwijl een ander liever onder de douche springt voordat hij of zij het bed in duikt. Waar ligt het aan dat de meningen zo verdeeld zijn hierover? Ligt het aan de soorten badkamers? Is het een gewoonte en is het daadwerkelijk beter om of ‘s ochtends of juist ‘s avonds te douchen?

Je persoonlijkheid en je leefwijze

Of je nu ‘s ochtends of ‘s avonds over de douchegoot stapt, het is niet perse zo dat het ‘s ochtends of ‘s avonds beter is om te douchen. Het heeft vooral te maken met je persoonlijkheid en met je leefwijze te maken. Als douchen in de ochtend beter uitkomt in je leefstijl en vind je het zelf prettiger om ‘s avonds te douchen, dan zijn beide methodes goed. Wel zijn er enkele specifieke redenen te noemen waarom het voor iemand beter is om in de ochtend of in de avond te douchen.

Redenen om ‘s ochtends te douchen

Heb je veel last van een vette huid, dan is het verstandig om in de ochtend te douchen. Dit komt omdat je ‘s nachts extra veel talg aanmaakt. Hierdoor kan je huid er ‘s ochtends vettig uitzien. Met een frisse douche spoel je overtollig talg weg. Moet je overdag veel creativiteit blootleggen? Een heerlijke regendouche in de ochtend zal je creativiteit stimuleren. Hetzelfde geldt voor als je ‘s ochtends maar moeilijk uit bed raakt. Een douche zal je uit je slaap halen zodat je weer fris en fruitig voor de dag kunt komen. Ben je in de ochtend juist heel actief en ga je voordat je gaat werken sporten? Logischerwijs hoort na het sporten ook een douche.

Redenen om ‘s avonds te douchen

Veel badkamers worden ook ‘s avonds gebruikt om te douchen. Is in de ochtend douchen goed voor mensen met een vette huid, mensen met een droge huid kunnen beter ‘s avonds douchen. Na het douchen heeft de huid een goede schoonmaakbeurt gehad en heeft het ‘s nachts voldoende tijd om te herstellen. Ook mensen die moeite hebben om in slaap te vallen kunnen beter ‘s avonds een douche nemen. Als je onder de warme douche stapt koelt je lichaam af en hier reageert je lichaam op door loom en moe te worden.

0