Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat doet omega 3 voor sporters?

Posted on

Ben je regelmatig op de atletiekbaan, in de sportschool of op trails te vinden tijdens een trailrun, dan weet je als geen ander wat het belang van de juiste voeding is. Je verbetert je prestaties, hebt meer energie en werkt sneller aan een mooi en afgetraind lichaam. Wellicht let je al op de inname van eiwitten, gezonde vetten en vermijd je suiker, maar heb je ook al aan de inname van omega 3 gedacht? Door de perfecte balans tussen omega 3 en omega 6, haal je meer uit iedere training.

Waarom het innemen van omega 3 voor sporters belangrijk is

Omega 3 bestaat simpelweg uit EPA en DHA. Deze vetzuren komen terug in producten als tonijn, zalm, makreel en andere vette vis. Neem je dagelijks voldoende omega 3 in, dan wordt je hart- en longfunctie maximaal ondersteund. Naast dat je hart- en longfunctie wordt ondersteund, heeft het ook een goede invloed op je bloedvaten. Er ontstaat een daling in de bloeddruk en de zuurstofaanvoer naar de hartspier wordt verhoogd.

Train je voor een duurloop of doe je aan een andere sport waar je veel tijd aan besteedt, dan moet je voor een langere tijd intens gefocust en geconcentreerd zijn. Neem je dagelijks een Omega 3 supplement in, dan werpt dit al snel zijn vruchten af tijdens je training.

Neem een Omega 3 visoliesupplement in om aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen

Train je op recreatief niveau of ben je topsporter? Het is in beide gevallen van belang dat je een hoog geconcentreerd en zuiver Omega 3 visoliesupplement inneemt. Je voorkomt hierdoor de kans op ontstekingen in je spieren, de kans op blessures beperk je tot een minimum en je voelt je mentaal sterker en bent meer gefocust. Doe je aan een teamsport of een andere sport waar je in seizoenen traint? Zorg er dan voor dat je de supplementen inneemt bij de start van het sportseizoen. Je gewrichten en spieren hebben aan het begin van het seizoen extra aandacht nodig en hebben de tijd nodig om te versterken.

0