Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat biedt een smartwatch jou?

Posted on

Een smartwatch is veel meer dan een horloge. Een smartwatch is een horloge, smartphone en minicomputer in één met zeer veel mogelijkheden. Een groot voordeel van zo’n slim horloge is dat je je telefoon vaker in je broekzak of in je tas kunt laten zitten. Op jouw smartwatch ontvang je door een Bluetooth-verbinding namelijk veel van wat ook op jouw smartphone binnenkomt: appjes, sms’jes en mails. Afhankelijk van het type kan je berichten op je horloge alleen lezen of ook beantwoorden. Je bepaalt dus per ontvangen melding of je je telefoon er wel of niet bij pakt. Vaak is het al voldoende als je snel even door de tekst op het display van je horloge scrollt.

Bekijk agendapunten en zelfs inkomende oproepen op je smartwatch

Erg handig is dat je ook agendameldingen op het display ziet verschijnen: zo wordt de kans op afspraken vergeten dus nóg kleiner. Verder komen ook ontvangen oproepen binnen op jouw smartwatch. Als je in de gelegenheid bent om te antwoorden of als het écht belangrijk is neem je je telefoon erbij, anders bel je op een ander moment terug.

Meten van sportieve prestaties

Veel mensen gebruiken hun smartwatch ook om hun sportieve prestaties te meten. Middels een app op hun smartphone kunnen ze aflezen hoe lang ze hebben bewogen en hoeveel afstand ze hebben afgelegd, d.m.v. de ingebouwde stappenteller met GPS. Sommige typen hebben ook een hartslagmeter die werkt met een meting aan je pols. Verder kan jouw slaapduur en -intensiteit worden geregistreerd en weergegeven.fossil

Navigatie d.m.v. je smartwatch

De GPS-functie van smartwatches wordt uiteraard ook gebruikt bij navigatie. In plaats van op het display van je telefoon kijk je simpelweg op het display van je nieuwe aanwinst. De navigatiestem helpt jou verder bij het volgen van de juiste route. Over geluid gesproken: met sommige slimme horloges kan je ook nog eens muziek luisteren.

Andere mogelijk leuke extraatjes van een smartwatch zijn een vertaalfunctie waarbij je het te vertalen woord inspreekt, Googlen op dezelfde manier, het checken van het weer en een zaklampfunctie. Ook voor deze opties hoef je je smartphone er dus niet bij te pakken.

Smartwatches zijn verkrijgbaar van vele verschillende merken met verschillende besturingssystemen. Check dus zeker ook of die gave Fossil smartwatch die jij op het oog hebt zodat je met je horloge kunt communiceren met jouw smartphone.

0