Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom neemt tijdens de verschillende stadia in ons leven de omvang van onze buik toe en wat kun je eraan doen?

De grootte van je buik bepaalt niet alleen hoe je kleding er zowel aan als uit uitziet, maar het is ook de eenvoudigste indicator voor de gezondheid van je lichaam. De taille is namelijk gekoppeld aan risico’s op tal van zaken, zoals kanker en levensstijlziekten zoals diabetes type 2. Wanneer je echter wordt geconfronteerd met constant verleidelijke afleidingen, kan het moeilijk zijn om de groei ervan tegen te houden. En deze afleidingen zijn niet alleen altijd aanwezig, maar ook voortdurend in verandering gedurende je leven. Naarmate we ouder worden, evolueren de obstakels. Maar de oplossingen ook. Oplossingen die eenvoudiger te realiseren zijn dan je in eerste instantie denkt. Lees je even mee?

Groei van je buik als je twintiger bent

PROBLEEM: SOCIAAL LEVEN

Een hectische levensstijl maakt thuis koken een tijdrovende luxe die de meesten zich gewoon niet kunnen veroorloven… vooral door restaurants, afhaalrestaurants en snacks die een heerlijk en snel alternatief bieden.

Door regelmatig uit eten te gaan, is het moeilijk om bij te houden wat er in je lichaam gaat, en je kunt gemakkelijk in een calorie-overschot terechtkomen, wat gewicht toevoegt. Door de thuis maaltijden te bereiden, kun je precies bijhouden wat je consumeert en ook een dieet aanpassen aan je behoeften. Een grotere hoeveelheid koken op zondag en het bewaren van vaste maaltijden in bakjes bespaart niet alleen geld, het is ook een manier om maaltijden af ​​te stemmen op de dag: hoge koolhydraten voor energie na de training, eiwitrijk voor het slapengaan voor herstel ’s nachts.

PROBLEEM: ALCOHOL

Moeten we nog meer zeggen?

Te veel drinken zorgt er niet alleen voor dat je je suf voelt, maar het vertraagt ​​ook het vetverbrandingsproces. Een avondje drinken wordt vaak gevolgd door een dag junkfood eten. Neem na elk drankje een glas water, hydratatie is de sleutel tot het overwinnen van die kater en om gezondere voedingskeuzes de volgende dag gemakkelijker te maken. En kies caloriearme opties zoals gin tonic als je plezier wilt balanceren. Bewaar de calorieën voor je voedsel.

de omvang van onze buik

Groei van je buik als je dertiger bent

PROBLEEM: SLAAPTEKORT

Slapen is een luxe. Pasgeboren kinderen en naderende werkdeadlines maken de volledige acht uur bijna onmogelijk.

Focus daarom op kwaliteit, niet op kwantiteit. Vermijd alcohol, cafeïne en suiker voor het slapengaan om te proberen een diepe en ononderbroken nacht te garanderen.

We adviseren ook om je telefoon minstens een uur voor het slapengaan neer te leggen zodat er geen verleiding is om midden in de nacht door e-mails te gaan bladeren. Het blauwe licht van de schermen van apparaten stopt de productie van melatonine, het hormoon dat het lichaam vertelt dat het bedtijd is. Werk samen met je biologische klok, niet ertegen.

PROBLEEM: STRESS

Het beklimmen van de carrièreladder en de druk op kantoor verhogen de hoeveelheid stresshormonen die door het lichaam zwerven om een gezond lichaam te saboteren.

Het stresshormoon cortisol beïnvloedt de spiermassa, de vetopslag en de lichaamssamenstelling als geheel. Cortisol piekt wanneer je stress ervaart. Het onder controle houden van de stressniveaus zal daarom helpen om het metabolisme van het lichaam te laten doorgaan en de kilo’s eraf te krijgen. Goed eten en goed slapen helpt op de lange termijn, maar probeer voor een onmiddellijke oplossing een korte ademhalingsoefening. Ga zitten met een rechte rug, handen op buik en borst, en adem in en uit gedurende vijf seconden, en dat gedurende vijf minuten.

afvallen

Groei van je buik als je veertiger bent

PROBLEEM: HUISELIJK LEVEN

Jongleren met de opvoeding van de kinderen, je werk en een sociaal leven, laat weinig tot geen tijd over voor een goed trainingsprogramma.

Er is echter altijd een vrije 20-30 minuten per dag om een snelle training te doen. Dit kan zijn voor het slapengaan of net na het wakker worden. Maak die tijd heilig. Doe oefeningen met tussenpozen en kies oefeningen zoals burpees die meerdere spiergroepen gebruiken voor een grotere calorie verbranding.  Voeg extra activiteiten toe aan je dagelijkse leven. Denk aan het nemen van de trap in plaats van de lift, of het bereiken van een bepaald aantal stappen per dag. Het is een cliché, maar alle beetjes helpen.

PROBLEEM: VADER ZIJN

Na je 40e begint je lijf te veranderen. De spiermassa krimpt en het metabolisme van het lichaam vertraagt, waardoor lichaamsbeweging en voeding een strijd worden tegen de natuur.

Probeer intervaltraining met hoge intensiteit te doen in de sportschool. Krachttraining zal een vertragend metabolisme stimuleren en de spiermassa helpen behouden. Zorg er ook voor dat je de eiwitten na de training blijft binnenkrijgen om het lichaam te helpen. Vergeet ook niet dat het mooie van intervaltraining is dat het de stofwisseling verhoogt, zodat je calorieën blijft verbranden nadat je hebt getraind.

0