Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom jij een bartafel nodig hebt in huis

Verruil de eettafel eens voor een bartafel en sta versteld van de nieuwe uitstraling van je eetkamer. Een bartafel geeft een heel andere look, maar dat is niet de enige reden waarom dit meubel de laatste jaren zo populair is. Vijf voordelen van een bartafel in huis:

  • Multifunctioneel

Misschien wel het grootste voordeel van bartafels is dat je ze de hele dag door kunt gebruiken. Begin met je ochtendkrantje en een kop koffie aan de thuisbar en kijk uit over de tuin. Ook voor ontbijt, lunch en diner leent deze tafel zich uitstekend. Thuiswerken, maar ook tekenen of de administratie bijwerken kan prima aan de bartafel. Tot slot is het een gezellige plaats om te borrelen met vrienden, en maakt een statafel feestjes een stuk losser dan een eettafel zou doen!

  • Compact

In vergelijking tot de meeste eettafels zijn bartafels veel compacter. Het hoort een beetje bij dit type tafel om knus bij elkaar te dineren. En omdat de tafel ook nog eens de hoogte in gaat, zorgt deze voor een veel ruimtelijker effect dan een eettafel! Ideaal in een krappe eetkamer of studio.

  • Gezellig

We noemden het al even: aan een bartafel zit je knus bij elkaar tijdens de maaltijd. Dat draagt bij aan een gevoel van saamhorigheid en maakt etentjes daarmee extra gezellig! Omdat een bartafel toch nét even anders dan anders is breekt dat ook meteen het ijs.

  • Veel keuze

Bartafels zijn trendy, en passen heel goed in de interieurs die vandaag de dag de boventoon voeren: industrieel en modern design. Dat zorgt er gelukkig ook voor dat je veel keuze hebt! Een robuuste bartafel van gerecycled hout met metalen onderstel; een strak model in Scandinavisch wit en naturel hout; of een ronde bartafel in hoogglans zwart. Wat is jouw favoriet?

  • Scheidingswand

Last but not least: bartafels doen het erg goed als scheidingswand tussen de open keuken en de woonkamer. Een natuurlijke barrière die de woning subtiel in tweeën verdeelt, maar toch ruimtelijk genoeg is om de keuken en woonkamer niet te klein te laten lijken. Bovendien kun je het tafelblad overdag versieren met een groene plant of een stel houten beeldjes, voor extra sfeer en karakter. Tijdens een feestje schuif je die gewoon weer aan de kant. Waarom heb jij eigenlijk nog geen bartafel in huis?

0