Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom het blinderen van je autoruiten niet alleen voor de uitstraling is

Posted on

Veel mensen denken dat de keuze voor het blinderen van autoruiten alleen maar is om de auto een stoere uitstraling te geven. Bij een gepimpte auto horen toch geblindeerde ramen?

Dat is uiteraard waar maar dit is echter niet de enige reden waarom je het blinderen van autoruiten zou moeten overwegen. Het blinderen van autoruiten heeft ook een aantal praktische voordelen waar je in eerste instantie niet aan gedacht hebt.

Geblindeerde autoruiten, een praktische optie

Als je een nieuwe auto koopt, zijn de ruiten standaard geblindeerd of worden geblindeerde ruiten minimaal als extra optie aangeboden. Hierbij zullen de autoruiten aan de binnenzijde worden voorzien van een of twee lagen polyesterfilm. Het is niet zo dat de autodealer er automatisch vanuit gaat dat de automobilist dit mooi vindt. Smaken verschillen immers. Geblindeerde autoruiten worden immers als praktische optie aangeboden. Als je hiernaar vraagt zal de dealer de volgende reden aangeven waarom het blinderen van je autoruiten zeker een overweging waard is:

  • Je voorkomt verblinding door de zon
  • De auto blijft koeler ook als deze de hele dag in de zon staat.
  • Autoruiten zullen minder snel beslaan door de warmte-absorptiewaarde van ruitfolie
  • Je voorkomt verkleuring van je interieur als gevolg van Uv-straling
  • Je hebt meer privacy
  • Je verkleint de kans op inbraak omdat inbrekers minder goed kunnen zien wat er in je auto ligt
  • Je verkleint de kans op rondvliegend glas als gevolg van een impact bij een ongeval.

Keuzemogelijkheden in raamfolie voor auto’s

Je hebt grofweg twee keuzemogelijkheden in raamfolie voor auto’s. Je kunt kiezen voor inbraakwerende veiligheidsfolie en voor getinte autoruitfolie met warmte- en inkijk werende eigenschappen. In veel gevallen wordt er voor een combinatie hiervan gekozen. Binnen dit segment heb je meerdere opties met betrekking tot totale zonnewarmtewering, zichtbare lichtreflectie en de mate van lichtdoorlating. Vooral dit laatste is van belang om aan de wettelijke eisen van het gebruik van autoruitfolie te voldoen. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om de auto rondom volledig te blinderen. De achterruit mag wel met een getinte folie of coating worden behandeld, onder voorwaarde dat de auto een rechterbuitenspiegel heeft. Dit is echter niet toegestaan bij de andere ramen. Het is immers wettelijk verplicht om de voorruit en voorportieren een minimale lichtdoorlating van 70% te geven, zodat de bestuurder zichtbaar blijft.

Ruiten blinderen prijs

Het bevestigen van ruitfolie is specialistisch werk. Er is handigheid en ervaring nodig om dit op een strakke en nette manier te doen. Daarom kiezen veel mensen om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Zij kunnen je uiteraard ook adviseren welke folie je het beste kunt gebruiken om in je wensen te voorzien en te voldoen aan de wettelijke bepalingen op dit gebied. Als je wilt weten wat de ruiten blinderen prijs is, kun je hiervoor een online tool gebruiken die je vindt op de website van dit soort aanbieders. De prijs is immers afhankelijk van je type auto en het gewenste pakket. Zoals je uit de tekst hierboven hebt kunnen vernemen moet je deze prijs niet alleen zien als een “schoonheidsprijs”. Het blinderen van je autoruiten doe je immers niet alleen voor de uitstraling maar ook omdat het aan aantal praktische voordelen heeft. Je kunt het dus ook zien als een nuttige investering.  

0