Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom elke man een gaskookplaat nodig heeft

Posted on

Wil je als man zelf je potje koken, dan heb je daar natuurlijk een vuur voor nodig. Keuze genoeg. Een keramische kookplaat, koken op inductie, een gaskookplaat …, wellicht weet je niet goed wat te kiezen. Lees hieronder waarom een gaskookplaat voor jou als man de ideale match is.

Prijskaartje

Allereerst is een gaskookplaat goedkoper dan zijn broertjes op elektriciteit. Koken op gas valt ook qua verbruik uitstekend mee. Het zou zowat de helft goedkoper zijn dan elektrisch koken.

Bediening is een piece of cake

Ben je geen handige harry in de keuken? Geen enkel probleem. Een gaskookplaat is makkelijk te bedienen. Tegenwoordig hoef je zelfs geen lucifer of aansteker meer te gebruiken. De hedendaagse kookplaten werken via een elektrisch ontstekingsmechanisme waarbij je gewoon op een knop drukt.

Luister naar de chefs

Vraag het maar eens aan chef-koks, die zweren bij een gaskookplaat. Je kunt er de vlam heel nauwkeurig mee regelen en daardoor het vuur dus goed doseren en het kookproces onder controle houden. Je bereikt ook heel snel hoge temperaturen, veel sneller dan met de andere kookmethodes. Handig bijvoorbeeld om te wokken. Als man bereid je wellicht vaak een eenpansgerecht. Voordeel: heel snel klaar.

Alle mogelijke formaten

Je kan het groots of eerder klein zien. Je vindt een ruim aanbod aan toestellen. Gaskookplaten bestaan in veel verschillende groottes. Eén kookpit of vier of méér branders: aan jou de keuze. Extra grote brander? Toestel dat je ook buiten kunt gebruiken? Er is van alles op de markt.

Niet veeleisend

Een gaskookplaat stelt niet veel eisen. Je hoeft er geen speciale potten of pannen voor te kopen. Dat is nogal iets anders voor iemand die op inductie kookt. Die is een fortuin kwijt aan kookgerei met magnetische bodem.

Veiligheid boven alles

Wanneer je de gaspit uitzet, verdwijnt de warmte haast onmiddellijk. Je loopt dus geen risico op verbranden. Een heel verschil met een vitrokeramische kookplaat. Wanneer je die uitzet, blijven de kookzones nog een hele tijd warm. Bovendien bepaalt een richtlijn dat gaskookplaten verplicht een vlambeveiliging moeten hebben. Wanneer er geen vlam is, gaat de gastoevoer dicht, zodat er geen gas kan ontsnappen.

0