Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom een Porsche uit Duitsland importeren voordelig is

Posted on

Vroeger waren de meeste auto’s die geïmporteerd werden oldtimers of speciale auto’s die in Nederland moeilijker verkrijgbaar waren. Tegenwoordig ontdekken echter steeds meer mensen de voordelen van het importeren van  bijvoorbeeld een Porsche importeren uit Duitsland.  Waar voorheen slimme handelaren hun wagens deels uit het buitenland importeerde, importeren tegenwoordig steeds meer particulieren zelf een auto uit het buitenland. Er zijn hier dan ook veel voordelen aan verbonden en met een beetje hulp van een expert profiteer je hier maximaal van.

Auto’s zijn in het buitenland vaak goedkoper

Een van de belangrijkste redenen om een auto te importeren is het prijsvoordeel. Auto’s zijn in het buitenland vaak een stuk voordeliger in de aanschaf en door slim om te gaan met de belasting en BPM regels blijft er ook na het importeren vaak nog een flink voordeel over.

Meeste import auto’s uit Duitsland en België

De meeste auto’s die geïmporteerd worden, komen uit Duitsland of België maar ook auto’s uit Amerika kunnen interessant zijn. De aanschafprijs van een auto is in het buitenland vaak een stuk lager dan in Nederland. Uiteraard krijg je bij import nog wel met de BPM te maken en in sommige gevallen met de BTW. Door hier binnen de regels slim mee om te gaan vallen deze kosten toch vaak mee.

BPM afschrijven

Op de BPM kun je bijvoorbeeld flink besparen. Zeker op jonge auto’s is dit een punt waarop je de auto vaak gedeeltelijk kunt terugverdienen. Aangezien je maar één keer BPM aangifte kunt doen is het belangrijk dit goed aan te pakken. Je kunt erg veel besparen, maar kan ook zomaar een naheffing of zelfs een boete krijgen. Laat je hier dan ook goed over informeren om niet tegen vervelende verrassingen aan te lopen.

BTW betalen

Als je een gebruikte auto importeert vanuit een ander Europees land hoef je geen btw te betalen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de BTW in het land van herkomst voldaan is. Dit levert je bij import uit Duitsland bijvoorbeeld al 2% voordeel op. Koop je een auto die jonger is dan 6 maanden of nog geen 6000 km op de teller heeft, dan gelden er andere regels en dien je wel de Nederlandse BTW te betalen. Bij import van buiten Europa betaal je altijd de BTW alsook de invoerrechten.

Doe het zelf en bespaar een hoop geld!

Een groot deel van de Nederlandse occasions is geïmporteerd dus waarom zou je dit niet zelf doen en jezelf ook nog eens een hoop geld besparen? Handelaren verdienen al jaren hun geld met import van occasions uit het buitenland. Voller uitgevoerd, goed onderhouden, en uiteraard een stuk goedkoper. Dit kun je zelf toch ook!

0