Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Vis op de barbecue! Met deze tips lik jij je vingers erbij af

Vis eten is gezond, dus het is ook een uitstekende keuze om vis op de barbecue te leggen. Regelmatig vis eten verkleint de kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, beroertes en depressies, dus genoeg redenen om te barbecuen met vis. Gek genoeg kiezen we toch vaker voor vlees, mede ook omdat we niet altijd precies weten wat we met die vis aanmoeten op het vuur. Gewoon zo erop leggen? Kruiden? Inpakken? Met de volgende tips ben je blij dat je voor zo’n heerlijk visje gekozen hebt. Vis op de barbecue heeft nog een ander voordeel, het is namelijk zo klaar. Dus voordat je het weet kun je al lekker smullen.

1. Kies de juiste vis

Kies altijd verse vis en het liefst een vissoort die niet zo snel uit elkaar valt. Zwaardvis, zalm, forel of tonijn zijn uitstekend geschikt. Je kunt ze ook in een speciale visklem doen. Garnalen kun je op een speciaal rooster leggen of eventueel aan een stokje rijgen. Ze zijn het lekkerst als ze gemarineerd zijn in de olie met knoflook.

vis op de barbecue

2. In de folie

Je kunt de zalm, forel of kabeljauw ook in aluminium folie doen. Groenten en kruiden erbij en langzaam garen op de bbq. Vijf tot zeven minuten aan beide zijden in het midden van de bbq is meestal genoeg. Als ze gaar zijn, krijgt iedereen zijn aluminium pakketje en kunnen ze het leegsmullen. 

3. Moten vis

Als er huid op de vis zit laat dit er dan gewoon op zitten. Als je moten vis koopt, is het handig als de stukken allemaal ongeveer dezelfde dikte hebben. Anders is het ene stuk al gaar en het andere stuk nog rauw van binnen. Vaak is een beetje zout, peper en citroensap genoeg om er een heerlijke moot vis van te maken. Maar er zijn ook andere recepten met vis op de bbq die je eens uit kunt proberen.

4. Op een houten plankje

Je kunt ook barbecuen met vis op een houten plankje. Hier zijn speciale plankjes voor en de verschillende houtsoorten geven ook nog een unieke smaak aan de vis. Daarbij zal de vis door het houten plankje niet zo snel verbranden. Het plankje moet je eerst weken in water, bier of wijn en daarna leg je het met de gladde kant op het rooster. Als het plankje gaat roken draai je het om en leg je de geoliede vis erop met het velkantje naar beneden. Succes verzekerd!

5. Recepten met vis op de bbq

Er zijn talloze recepten voor vis, ook voor op de bbq. Toch heeft vis niet altijd veel nodig. Neem bijvoorbeeld sardientjes. Een beetje olie, een kneepje citroen en wat zeezout, even een paar minuten aan weerzijden op de bbq en je likt echt je vingers erbij af.

0