Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Virtueel racen met F1 2020

Posted on

Even leek het er op dat we dit jaar geen Formule 1 races meer zouden zien. Best wat races van de aantrekkelijke Formule 1 zijn gecancelled en lange tijd zagen we de coureurs alleen nog in een game aan het werk. Daar werd al een digitale competitie voor opgezet en steeds meer coureurs zeiden ja op een uitnodiging hiervoor, je moet toch iets. Aangezien er natuurlijk enorm veel geld in de Formule 1 om gaat, is het toch gelukt om dit seizoen van start te laten gaan. Helaas was de race in Zandvoort te vroeg in het jaar, maar mocht je nu toch Max Verstappen op dat circuit willen zien racen, dan is de video game ‘F1 2020’ iets voor jou. 

Race het volledige seizoen

In deze game verloopt het seizoen zoals het had moeten lopen, en dus niet twee races in Oostenrijk, of twee op Silverstone, of zelfs een ongeplande race in Mugello. Voor de F1 fans die 6 maanden moesten wachten op de eerste race, zal dit niet zo erg zijn, maar in een game wil je natuurlijk het volle programma, en de daarbij behorende races, kunnen rijden. 

Eigen team samenstellen in F1 2020

Voor de release van de nieuwe F1 game, was al duidelijk dat deze game bij de betere racespellen van het moment hoort, dat hadden de vorige uitgaven van het spel al lang en breed bewezen. De handling was altijd goed en de graphics zagen er ook goed uit. Om toch de fans iets nieuws te kunnen voorschotelen is de nieuwe feature in F1 20202 dat je je eigen team kunt samenstellen. Je kunt daarbij de motor kiezen die in je auto komt te liggen, de sponsor en hoe je wagen eruit gaat zien. Daarnaast kun je een tweede chauffeur kiezen, die je tweede wagen kan gaan besturen.

De rol van manager

Net als bij bepaalde voetbalspellen, kun je ook bij F1 2020 de rol van manager aannemen, alleen is dat niet zo interessant als bij bijvoorbeeld Fifa. De mogelijkheden zijn relatief beperkt en je beslissingen hebben niet veel impact op de prestaties van het team. Met je startbudget moet je een aantal knopen doorhakken, maar met dat geld steek je algauw gewoon een Mercedes-motor in je wagen en haal je een teamgenoot van gemiddeld niveau binnen. Aanvankelijk is die teamgenoot een groentje uit de F2, maar na een tijdje kan je ook gerenommeerde piloten laten tekenen zoals Lewis Hamilton. 

Nederlands commentaar

De voorbije jaren is Max Verstappen uitgegroeid tot één van de grootste talenten in de F1. Het lijkt voorlopig een kwestie van tijd voordat de Nederlander zijn eerste wereldtitel gaat winnen. De populariteit van de Red Bull racer wordt alsmaar groter. Op de kalender kwam er de race in Zandvoort bij, en in ’F1 2020′ maken nu voor het eerst Nederlandstalige commentatoren hun opwachting. Het commentaar stelt in deze games niet zo veel voor als bij een Fifa spel, je hoort deze stemmen enkel in het begin en op het einde van een race. Maar het maakt dit spel voor Nederlandstalige fans wel weer wat leuker.

Geen grote veranderingen

Verder sluit ‘F1 2020’ grotendeels bij z’n voorganger aan. Echt hele grote verschillen met de vorige editie zijn er simpelweg niet. ‘F1 2019’ was bovendien al een uitstekende simulatie, mede dankzij de fel verbeterde weerseffecten. Het volstaat dus om te benadrukken dat ‘F1 2020’ op het vlak van graphics en gameplay nog steeds van top niveau is. Op een grotere verandering bij F1 moeten we waarschijnlijk tot volgend jaar wachten. De opvolger van deze game zal immers op de nieuwe generatie consoles beschikbaar zijn, en wat we daarvan hebben gezien, ziet er een stuk gelikter uit.

Zoek de juiste moeilijkheidsgraad

Uiteraard is ook de gewone carrièremodus aanwezig in ‘F1 2020’, maar daar is eigenlijk helemaal niets vernieuwd. In elk geval hoef je geen eigen team te starten als je dat niet interesseert. Je kunt ook gewoon plaatsnemen achter het stuur van je favoriete wagen en direct beginnen met racen. Daarbij is het zoals altijd een uitdaging om de juiste moeilijkheidsgraad te vinden. Zoals in vorige edities is ’F1 2020′ een game die zowel nieuwe gamers als ervaren racers kan plezieren. Maar het loont wel om voldoende tijd te nemen voor de juiste afstelling van je wagen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden, want de moeilijkheidsgraad bestaat uit meer dan kiezen tussen voorgekauwde instellingen als amateur, professional of legende.

Hoog niveau

Zoals het hoort voor een gamefranchise is ‘F1 2020’ de compleetste game uit de reeks, anders zou het geen nut hebben om deze aan te schaffen als je oudere versies al hebt. Voor de fans van het eerste uur is het belangrijk om te weten dat de gameplay grotendeels op hetzelfde hoge niveau is gebleven, waardoor de makers opnieuw voor een leuke en uitdagende game hebben gezorgd. Daarnaast is de teammodus echt een leuke toevoeging die de game een nieuwe dimensie geeft. Voorlopig is deze optie nog vrij basic, maar het maakt je toch bijzonder fier wanneer je met je zelf ontworpen wagen races wint. De maker Codemasters is er dus weer in geslaagd om te verrassen met de nieuwe F1-game die intussen garant staat voor kwaliteit en spanning. Volgend jaar zal de lat met de nieuwe consoles weer wat hoger liggen en verwachten we niet alleen progressie in de vorm van nieuwe features, maar ook op de circuits. 

0